E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPetroldeki yükseliş piyasaları destekledi---

Petroldeki yükseliş piyasaları destekledi

Petroldeki yükseliş piyasaları destekledi
11 Ekim 2016 - 07:45 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, üretimin kısılacağına ilişkin beklentilerin petrolü desteklemesinden olumlu etkilendi

Asya hisse senetlerinin çoğu, enerji hisse senetlerinin öncülüğünde yukarı yönde seyrederken, küresel arz fazlasını yaratan ham petrol üretiminin kısıtlanmasına ilişkin bir anlaşma beklentisi, petrol fiyatlarının varil başına 51 doların üzerinde tutunmasına yardımcı oldu. Dolar önemli para birimleri karşısında değer kazandı ve yuan karşısında altı yılın en yüksek seviyesini daha da yukarı taşıdı. ABD Hazine tahvillerindeki düşüş sonucu faizler yukarı yönde hareket etti.

Japonya'da Topix Endeksi, tatilin ardından haftanın ilk iş gününde yenin düşmesi ile birlikte dört ayın en yüksek seviyesne tırmandı. Samsung Electronics Co., perakendeci ortaklarına sorunlu Galaxy Note 7 telefonlarının satışlarını durdurmalarını söylemesinin ardından, Güney Kore hisselerindeki düşüşlere öncülük etti. Dolar, Yeni Zelanda'dan Filipinlere, para birimleri üzerinde baskı oluştururken, 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvil faizleri, Pazartesi günkü tatilin ardından dört baz puan yükseldi.

Petrolde küresel arz fazlasının gidirilmesini hedefleyen bir anlaşmaya varıacağına ilişkin iyimserlik, yaklaşan ABD başkanlık seçimlerine ve Fed'in yıl sonuna kadar faiz artırımına gidebileceğine ilişkin tatırımcı endişesinin arttığı bir ortamda, piyasalardaki havanın iyileşmesine yardımcı oldu. Dünyanın en büyük petrol üreticilerinden bazılarının bakanları, geçen ay Cezayir'de üretimin dondurulmasına ilişkin alınan kararın ardından, İstanbul'da bir araya geldi. Rusya OPEC'in piyasaya istikrar kazandırmaya yönelik çabalarına katılma konusundaki istekliliğini dile getirirken, Suudi Arabistan Enerji Bakanı "iyimser" olduğunu açıkladı.

Tokyo'da SMBC Friend Securities Co. kıdemli stratejisti Toshihiko Matsuno, "Rusya'nın OPEC ile işbirliğine gitme konusunda istekliliğini göstermesi, petrol fiyatlarının ilerlemesi için bir kuyruk rüzgarı oluşturdu," dedi ve "Kısa vadede, bu durum petrol ve madencilik hisseleri için olumlu ve bu durum ayrıca piyasa beklentisinin de iyileşmesine sebep oldu" şeklinde görüş bildirdi.

Japonya, Hong Kong ve Tayvan'da piyasalar bir günlük tatilin ardından yeniden açılırken, Hindistan iki gün kapalı. Avustralya'da iş dünyası güveni ve konut ve yatırım kredileri verileri açıklanacak. Filipinler dış ticaret verilerini açıklayacak.

Dolar bazında MSCI Asya Pasik Endeksi, Tokyo saati ile 11:10'da fazla değişmedi. Endekste düşen bir hisse karşılığı ikiden fazla hisse değer kazandı. Samsung bu endeksin üçüncü en büyük hissesi konumunda.

Altın yine toparlanamadı

 

Borç ödemede tarihi fırsatı kaçırmayın

 

İncirlik Üssün'de Hz. İsa krizi

 



 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)