E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde anlaşma sonrası yükseliş beklentileri arttı---

Petrolde anlaşma sonrası yükseliş beklentileri arttı

Petrolde anlaşma sonrası yükseliş beklentileri arttı
19 Temmuz 2021 - 08:05 borsagundem.com

Goldman Sachs, petrol fiyat tahminine yönelik ılımlı yukarı yönlü risk görüyor, Credit Suisse petrol fiyat tahminlerini yükseltti.

Goldman Sachs, tarafından hazırlanan raporda OPEC+'ın hafta sonu açıkladığı anlaşmanın ardından Brent petrolün yaz aylarında 80 dolara ulaşacağı beklentisine ilişkin ılımlı yukarı yönlü riskler gördüğünü kaydetti.

Raporda anlaşmanın yaz aylarında 80 dolar olan fiyat tahminine ilişkin 2 dolar, 75 dolar olan gelecek yıl tahminine ilişkin de 5 Dolar yukarı yönlü risk getirdiği yorumunda bulunuldu.

CREDİT SUİSSE PETROL FİYAT TAHMİNLERİNİ YÜKSELTTİ

Credit Suisse petrol fiyat tahminlerini yükseltti.

Kuruluş tarafından hazırlanan raporda Brent petrol için 2021 yılı tahmini 66,5 dolardan 70 dolara, 2022 yılı tahmini 68 dolardan 69 dolara çıkarıldı.

Değerlendirmede ABD petrolü tahminleri de 2021 yılı için 62 dolardan 67 dolara, 2022 yılı için 63 dolardan 66 dolara yükseltildi.

Uzun vadeli tahminler brent için 60 dolardan 62 dolara ABD petrolü için de 55 dolardan 59 dolara çıktı. Kuruluş karara gerekçe olarak arz/talep dengesinde devam eden toparlanmayı gösterdi.

BAE'den 'OPEC grubunun kararlarına bağlıyız' açıklaması

OPEC petrolde arz artışı için anlaştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)