E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol üretim kesintisine ilişkin beklentilerle yükseldi---

Petrol üretim kesintisine ilişkin beklentilerle yükseldi

Petrol üretim kesintisine ilişkin beklentilerle yükseldi
30 Kasım 2023 - 16:16 borsagundem.com

OPEC+'nın ilave arz kesintilerini gündemine aldığı haberleri petrol fiyatlarını yükseltti

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları, bugün yapılacak OPEC+ toplantısının gündemine ilave arz kesintilerinin alındığı haberlerinin etkisiyle yükseldi.

ICE'e Ocak vadeli Brent ham petrolü 88 sent değer kazanarak varil başına 83,98 dolara yükseldi. Şubat kontratı da 62 sent artışla 83,60 dolar oldu.

Bu arada, ABD Batı Teksas Intermediate ham petrol kontratı 69 sent 78,55 dolara yükseldi.

OPEC+ delegeleri, Suudi Arabistan'ın 1 milyon varillik gönüllü kesintisinin devamının, diğer üyelerin ek ve daha küçük kesintileriyle desteklenmesinin beklendiğini ifade ediyorlar.

OPEC+ toplantısının, TSİ 1700'de başlaması planlanıyor.

Petrol brokeri PVM'den Tamas Varga, ek kesintilerin uygulanmasının yakın gelecekte fiyatları yükselteceğini, ancak uzun vadeli etkiyi tahmin etmenin daha zor olduğunu söyledi.

Varga, ABD'den gelen son ticari stok verilerine ve birçok büyük ekonomide inatla yüksek seyreden faiz oranlarının talep üzerindeki etkisine atıfta bulunarak, uyumun bir sorun olacağını ve küresel petrol dengesinin muhtemelen OPEC'in tahmin ettiğinden çok daha az sıkı olduğunu söyledi.

Petrolde OPEC+ toplantısı öncesi yatar seyir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)