E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol, kesinti karalarıyla yükselişte---

Petrol, kesinti karalarıyla yükselişte

Petrol, kesinti karalarıyla yükselişte
04 Ağustos 2023 - 07:53 borsagundem.com

Petrol fiyatları, Suudiler ve Rusya'nın kesintileri uzatma kararları sonrası yükselişini sürdürdü.


Petrol, OPEC+'nın üyeleri Suudi Arabistan ve Rusya'nın üretim kesintilerini gelecek aya kadar uzatmasının ve ABD stoklarının rekor seviyede düşmesinin ardından, art arda altıncı haftalık kazancına yönelerek bir yıldan fazla bir sürenin en uzun galibiyet serisini elde etti.

ABD ham petrolü varil başına 82 dolara tırmandı ve altı haftalık süre boyunca kazançlarını yaklaşık yüzde 18'e çıkardı. Suudi Arabistan Perşembe günü yaptığı açıklamada, günde tek taraflı 1 milyon varillik petrol üretim kesintisini Eylül ayına kadar uzatacağını ve hareketin daha da uzatılabileceğini ve hatta derinleştirilebileceğini söyledi. Rusya da, indirimin boyutunu azaltmasına rağmen, kesintiyi önümüzdeki aya kadar uzatacak.

Bu arada ABD, geçen hafta ham petrol stoklarında şimdiye kadarki en büyük düşüşü açıklayarak, stokların 17 milyon varilden fazla daralarak piyasanın sıkılaştığına dair daha fazla kanıt sağladı.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve müttefikleri, ilk yarıdaki düşüşü tersine çevirmek için arzda toplu bir azalma sağladılar ve Suudi Arabistan ve Rusya, kısa süre önce uzatılan ek gönüllü kesintilerle bunu artırdı. Cuma günü ilerleyen saatlerde bir OPEC+ komitesi piyasayı gözden geçirecek.

Suudi Arabistan'dan gönüllü petrol üretimi kesintisine devam kararı

 

Rusya petrol ihracatında gönüllü kısıntıya devam edecek

 

ABD'nin ticari ham petrol stokları azaldı

 

Petrol fiyatları yükselişte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Esat esat 04 Ağustos 2023 10:22

    Arkadaş kimse niye akıl edemiyor ben anlamıyorum güzelleri de çıksın petrol ithal eden ülkeler birliği kusun Türkiye Çin Pakistan Hindistan vs gibi ülkeler bu gücü Dengelemek için böyle bir oluşuma gitsin yoksa Savaşı finanse edeceğiz diye Suudiler zengin hayatlarını sürdürsünler Gelip burada bizim mallarımızı yağmalasınlar diye biz burada açlıktan geberecağız