E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol iki günde yüzde 5 geriledi---

Petrol iki günde yüzde 5 geriledi

Petrol iki günde yüzde 5 geriledi
06 Temmuz 2016 - 19:41 borsagundem.com

Brent petrolün varil fiyatı, arza ilişkin gelişmeler ve azalan risk iştahının etkisiyle 50 dolar seviyelerinden 47,52 dolara kadar gerileyerek iki günde yüzde 5 düştü.

Brent petrolün varil fiyatı, arz piyasasındaki gelişmeler ve azalan risk iştahının etkisiyle iki günde yüzde 5 değer kaybetti.

Son aylarda arz piyasasında beklenmedik aksaklıkların ortaya çıkması ve ABD petrol stoklarının azaldığına ilişkin verilerin etkisiyle 52 doların üzerine çıkan Brent petrolün varil fiyatında, dün sert düşüş yaşandı. 

Dün güne 50 dolar sınırından başlayan Brent petrolün varil fiyatı, Nijerya'da petrol boru hatlarına yönelik saldırılar sonrasında azalan üretimin yeniden yükselişe geçtiğine yönelik beklentiler, Brexit endişeleri ve azalan risk iştahının etkisiyle günü yüzde 3,8 azalışla 48,18 dolardan tamamladı.

Brent petrolün varil fiyatı, bugün de düşüşünü sürdürerek 47,52 dolara kadar gerilerken, bugün 48 dolar sınırında tutunmaya çalışıyor.

Böylece iki günde 50 dolar seviyelerinden 47,52 dolara kadar gerileyen Brent petrolün varil fiyatında yüzde 5 düşüş yaşandı.

Analistler, Brent petrolün varil fiyatının teknik açıdan 48 doların altında kalıcı olması halinde 46,9 doların destek olarak izleneceğini belirterek, 50 günlük hareketli ortalamasının da geçtiği 48,75 doların direnç konumuna geldiğini kaydediyor.

Bugün açıklanacak ABD Merkez Bankası haziran ayı toplantı tutanaklarından çıkacak mesajların, petrol fiyatlarının yönü açısından önemli olduğunu aktaran analistler, arz piyasasındaki gelişmelerin takip edileceğini dile getiriyor.

Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı ise dün günü yüzde 3,9 azalışla tamamlaması sonrasında bugün 46,16 dolarla yaklaşık bir haftanın en düşük seviyesini gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ruh hastası07 Temmuz 2016 13:21

    bizim medyada yalakalık, asparagasçılık kadar hatta daha büyük bir hastalık var; o da gamlı baykuşluk.. Petrol dün düştü, bugün zararlarını telafi etti. Yatırımcı için dünkü mü bugünkü mü ölçüdür? RTE'nin aslında ilk icraatı bu tür gazetecilik yapan maskaraların defterini dürmektir..

  • 150 BİN TL YE VARMI06 Temmuz 2016 20:10

    2BİN TL MAAŞ ALAN KİŞİ NASIL OLURDA TAYYIP ERDOĞANIN ÇETESİNİN YAPMIŞ OLDUĞU KONUTLARDAN DAİRE ALIR..FİYAT 800 BİN TL

  • SONUÇ SEKTÖR BAZLI DARALMA VE İŞSİZLİK06 Temmuz 2016 20:08

    BU ÜLKEDE BİRÇOK YENİ BİNALAR YAPILDI..DOLULUK ORANLARINI ARAŞTIRIN.ÜLKENİN MİLLİ SERVETLERİ VE PARASI NASIL KİM VE KİMLERE DAĞITILDI VE UZUNVADEDE YATIRIMA VE KAZANÇA CEVRİLMEK İÇİN BEKLETİLİYOR..........VATANDAŞIN BORÇ YÜKÜ

  • DÜZEN BAZ LAR06 Temmuz 2016 20:04

    VAH VAH MİLLLİ SERVETLERDE KALMADI.VAHH VAHH

  • VAHH VAHHH06 Temmuz 2016 20:03

    BEN OKADAR ÇOK ARAŞTIRMA YAPTIMKİ SİYASİ VE EKONOMİ YÖNETİMLERİ KONULARINDA HERDAİM ANLAMADIĞIM KONU EKONOMİYE KAZANDIRMAK NE DEMEK OLDUĞUNU ANLAMAMIŞDIM.HALA DA ANLAMIYORUM SAYILIR...EKONOMİ YE KAZANDIRMAK DEDİKLERİ İŞÇİ VE TÜKETİÇİ KESİMİN MAL VARLIĞI VE BİRİKİMLERİNİ SİYASİ VE EKONOMİ YÖNETİMİNE KAZANDIRMAK ANLAMINAMI GELİYOR.YANİ TÜKETİÇİ VE İŞÇİ KESİMİN FAKİRLEŞTİRİLMESİ SİYASET VE EKONOMİ YÖNETİMİNİN BİLGİSİZ VE TECRÜBESİZLİĞİNE DAYALI SÖMÜRÜ ODAKLI ZENGİNLİĞİ

  • ŞAHİN06 Temmuz 2016 20:00

    BU DEMEK OLUYRKİ İŞÇİ VE TÜKETİÇİ KESİM 2012 YILINDAN SONRA DÖVİZ VE ALTIN YATIRIMLARINI ARTTIRDI AKABİNDE SİYASİ EKONOMİ YÖNETİMİ BAZ ALINDIĞINDA EKONOMİYE KAZANDIRMAK MANTIĞI İLE SÖMÜRÜ ODAKLARI TERS KÖŞE OLDU.ASLINDA OLMADI OLMASI GEREKEN OLDU.SÖMÜRÜ LER BİTTİ

  • ŞAHİN06 Temmuz 2016 19:58

    ANLAŞILAN PRENT PETROL FİYATLARI POMPAYMİŞ..BAYRAM TATİLİ BAZ ALINDĞINDA BENZİN KULLANIMLARINI NASILDA FIRSATA CEVİRDİLER VE DÖVIZ SATIMLARI NI NASILDA ALIMA CEVİRDİLER DEĞİLMİ