E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol dalgalı seyrediyor---

Petrol dalgalı seyrediyor

Petrol dalgalı seyrediyor
01 Kasım 2013 - 10:19 borsagundem.com

Batı Teksas türü ham petrol Çin verileri ve stoklarla dalgalı bir seyir izliyor

WTI petrol 4 ayın dibinde dalgalanıyor  Batı Teksas türü ham petrol (WTI) fiyatları Çin'de yükselen imalat endeksinin ham petrol stoklarındaki artışı dengelemesiyle 4 ayın en zayıf seviyesinde dalgalandı.

Petrol vadelileri New York işlemlerinde Ekim ayının yüzde 5.8'lik düşüşünün ardından kayıplar ve kazançlar arasında gel git yaşadı. Çin'de satın alım yöneticileri endeksi (PMI) 51.4'e yükselerek 18 ayın zirvesine tırmanırken, Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı 51.2'ye bir artış olarak gerçekleşti. Bir başka imalat göstergesi de tırmanış kaydetti. Fiyatlar bu hafta üst üste 4. haftalık kaybı yaşadı.

Sidney'de bulunan Barratt's Bulletin CEO'su Jonathan Barratt, "Çin'den geçtiğimiz ay gelen verilerin hepsi pozitif çıktı ama petrolün seviyesini yukarıda tutmayı başaramadılar. Stoklar büyümeye devam ediyor çünkü petrol miktarı çok fazla" yorumunu yaptı.

Aralık vadeli WTI petrolün varil fiyatı 13 sent yükselerek Singapur saatiyle 15:00'da 96.51 dolar oldu. Kontrat dün yüzde 0.4 düşerek 96.38 dolardan kapanmıştı. Petrol vadelilerinin işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 60 altında gerçekleşti. Fiyatlar bu hafta genelinde yüzde 1.4 düştü.

Aralık vadeli Brent petrolün varil fiyatı 42 sent artışla 109.26 dolar oldu. Avrupa gösterge ham petrolün WTI petrol ile olan fiyat farkı 12.75 dolar olarak gerçekleşti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)