E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 5 ayın dibinden yükseliyor---

Petrol 5 ayın dibinden yükseliyor

Petrol 5 ayın dibinden yükseliyor
06 Kasım 2013 - 21:47 borsagundem.com

Batı Teksas türü ham petrol (WTI), veriler sonrasında 5 ayın en düşüğünden toparlandı

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) fiyatları, ABD akaryakıt talebinin Temmuz ayından bu yana en büyük yükselişi kaydetmesiyle petrol stoklarının azalması sonrasında beş ayın en düşüğünden toparlandı. 

Petrol vadelileri yüzde 2'ye varan artışlar kaydetti. Bugün açıklanan verilerde motorlu taşıt yakıt tüketimi geçtiğimiz haftada yüzde 2.6 yükseldi ve istasyonlardaki yakıt fiyatları 4 Kasım'da Aralık 2012'den bu yana en düşük seviyeye geriledi. Akaryakıt arzı 3.76 milyon azalırken, Bloomberg anketi beklentisi olan 400,000 varilin dokuz katından fazla bir düşüş yaşandı. WTI ayrıca teknik bir göstergenin geçtiğimiz haftalarda görülen fiyat düşüşlerinin aşırı bir hareketi yansıttığını göstermesi ile de yükseliyor. 

Chicago'da bulunan litrader.com şef piyasa stratejisti ve  kurucusu Rich Ilczyszyn, "Akaryakıtta çok şaşırtıcı rakamlar gördük. Talep yükseliyor, ve bu piyasa için olumlu. Piyasa kesinlikle üretim rakamlarına tepki veriyor. Ham petrol olması gerekenin altında" ifadelerini kullandı. 

Aralık vadeli WTI petrolün varil fiyatı Nymex elektronik işlemlerde 1.71 dolarlık yükseliş kaydederek New York saatiyle 13:26'da 95.08 dolardan işlem görürken, veriler öncesinde 94.41 dolar seviyesindeydi.. Kontrat dün 1.25 dolar düşerek 93.37 dolara kadar geriledi ve 4 Haziran'dan bu yana en düşük seviyeyi gördü. Petrol vadelilerinin işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 1.4 altında gerçekleşti.

Aralık vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise, Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında, 27 sent, yani yüzde 0.3 değer kazanarak 105.60 dolar oldu. Kontrat dün 90 sent değer kaybıyla 105.33 doları görerek 2 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyeye kadar indi. Dün 11.96 dolar olan, WTI petrol ile Brent petrol arasındaki fiyat farkı ise bugün 10.52 dolar oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)