E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiPerakende satış hacmi endeksleri---

Perakende satış hacmi endeksleri

Perakende satış hacmi endeksleri
14 Ocak 2020 - 10:57 borsagundem.com

Türkiye İstatistik Kurumu, Kasım 2019'a ilişkin perakende satış hacmi endekslerini açıkladı. Perakende satış hacmi, geçen yılın kasım ayında aylık bazda yüzde 1,7 arttı.

Buna göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi, söz konusu ayda bir önceki aya göre yüzde 1,7 yükseldi.

Bu dönemde, gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 0,7, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 2,7 ve otomotiv yakıtı satışları yüzde 0,6 arttı.

Takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi geçen yılın kasım ayında yıllık bazda yüzde 8,5 arttı. Bu dönemde gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 0,9, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 13, otomotiv yakıtı satışları yüzde 8 yükseldi.

Perakende ciro

Cari fiyatlarla perakende ciro 2019 yılı kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18,5 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 17,7, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 21,8, otomotiv yakıtı satışları yüzde 11,3 arttı.

Perakende ciro kasımda bir önceki aya göre yüzde 2,9 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 1,6, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 4,2, otomotiv yakıtı satışları yüzde 1,8 yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie14 Ocak 2020 11:34

    Ben ürünlerimi yurtdışından organik olarak getirttiğim için beni ilgilendirmiyor. Fransız şarabı, Rus havyarı ve İtalyan peyniri favorimdir. Eeee sağlığıma dikkat ederim kardeşlerim.

  • Tam komedi 14 Ocak 2020 11:21

    Veri açıklayan kurum bağımsız mı ? Değil ! 45 yaşındayım daha bir tane tüik çalışanı görmedim yoksa bunlar gizli eleman mı ? Ya hu ıktidarın şu gücü bende olacak böyle vurdum duymaz bir halka enflasyonu %-20 çıkarırım işsizliği bitiririm , ülkeyi kağıt üstünde uçururum !

  • :)14 Ocak 2020 11:10

    Nedenini ben yazayım. kayır dışı alanlarda alışveriş yapanlar... 5 kuruşun kıymetini anladı. ve ucuz marketlere üşenmeden gidip alışveriş yapmaya çalışıyorlar. bir bakkaldan alınan ürün, yada mahalle kasabı, bakkalı, marketinden alınan her şey kayıt dışı bu verielre çoğu yansımıyor. ama resmi çalışan 9 bin şubeli büyük marketler para vb kaçakçılık dümenler için herşeyi kayıt altına alıp işliyor. böyl eoluncada alım-satım devlete resmi yansıyor. butip marketlere göneldi insanlar.. haliyle bu verilerin artması düşmemesi normal : )) ama geçmişide bu verilen doğru deıl... düşününce yanı

  • erol g.14 Ocak 2020 11:04

    PAZAR YERLERİNDE SON BİR HAFTADIR SOĞAN PATATES SATIMSAK HARİÇ SEBZE MEYVELERİN FİYATI EN AZ %20 ARTMIŞTIR