E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPentagon sesten hızlı jetlerin ilk örneklerini test ediyor---

Pentagon sesten hızlı jetlerin ilk örneklerini test ediyor

Pentagon sesten hızlı jetlerin ilk örneklerini test ediyor
14 Haziran 2019 - 15:50 borsagundem.com

Pentagon sesten hızlı savaş jetlerinin yeni serilerinin ilk örneklerini test etmeye başladı.

Pentagon sesten hızlı savaş jetlerinin yeni serilerinin ilk örneklerini test etmeye başladı.

Pentagon’un silah yapımı endüstrisi geliştiricileri ile birlikte savaş uçakları, yerden ateşleme, rüzgar tünelleri, simulasyon gibi silahların ilk örneklerinin denemelerini yapmaya başladığı bildirildi.

Amerikan Fox News’in aktardığına göre, yeni hipersonik jetler, sesten beş kat daha hızlı atmosfer sınırını geçebiliyor, ölçülemeyen hızda düşman hedeflerine hücum edebiliyor.

Amerikan Savunma Bakanlığı’nın bu adımı, 'Çin ve Rusya’nın hipersonik silahlara yönelik yatırımlarının artmasına karşılık vermesi' olarak yorumlandı.

Fox News, Amerikan Hava Kuvvetleri’nden uzman silah geliştiricilerinin ilk hipersonik silahlarının 2020 yılı ortalarından itibaren konuşlandırılmaya başlayabileceğini aktardı. Saldırı için kullanılacak hipersonik drone’ların ise 2030- 2040 yıllarında kullanılmaya başlanabileceği belirtildi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erol g.15 Haziran 2019 22:07

    MÜHENDİSLERİMİZ BİR AN ÖNCE SERİ UÇAK ÜRETİMİYLE GÖREVLENDİRİLMESİ İÇİN KURUMLARIMIZ/ŞİRKETLERİMİZ OLMALI KENDİ UÇAKLARIMIZI HAVA/KARA/DENİZ ARAÇLARIMIZI ÜRETEMEZSEK MÜHENDİSLERİMİZE İŞ BULAMAYIZ TARİH SAHNESİNDE YERİMİZİ KORUYAMAYIZ

  • Burhan15 Haziran 2019 03:07

    f 35 aldık hurda sonra sesten hızlı uçak alalım vs ...... dünyanın en pahalı ticareti silah ticaretidir.bence hızlı uçakların da önemi kalmadı füzenin hızını asla geçemezler çünkü füzeler hem nükleer silah içeriyor hemde bilgisayar güdümlü yani uçağın peşine düştü mü kaçamaz yani takip eder yakalar ve imha eder.Kuzey kore bunu başardı , halkı en sefil hayatı yaşıyor ama adamların parmağı füze ateşleme butonunda ,  dünyaya özellikle abd ye meydan okuyorlar.

  • HALİL TÜRK14 Haziran 2019 18:17

    demekki f 35 almanın hiç bir anlamı yoktur.