E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaParitede sert hareketler---

Paritede sert hareketler

Paritede sert hareketler
08 Mayıs 2014 - 15:46 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi'nin konuşması ile birlikte paritede 1,40 seviyesine yaklaşıldı

ECB Başkanı Draghi’nin ‘’gelen veriler Euro Bölgesi’nde toparlanmanın önceden tahmin edilen şekilde geliştiğine işaret ediyor’’ cümlesiyle başlayan açıklamaları, ekonomik risklerin aşağı yönlü olduğuna dair vurgusuyla devam etti.

Açıklamalarla birlikte Euro/dolar paritesinde 1,3993 ile son 2,5 yılın en yüksek seviyesi görüldü. Euro dolar karşısında güçlenirken, bankalararası piyasada dolar/TL kurunda 2,07 TL’ye doğru bir gerileme görüldü. 
 
Avrupa Merkez Bankası(ECB) Başkanı Mario Draghi, gevşek para politikası sürdürmekte kararlı olduklarını ve daha fazla gevşeme gerektiği takdirde hızlı bir şekilde hareket edeceklerini söyledi.
   
Draghi düzenlediği basın toplantısında, gelen verilerin Euro Bölgesinde toparlanmanın önceden tahmin ettikleri gibi geliştiğine işaret ettiğini belirtti. Draghi, "Veriler uzun vadeli düşük enflasyonu ve kademeli artış senaryosunu destekliyor." dedi.
   
Drahgi, para piyasalarındaki gelişmeleri yakından izlemeye devam ettiklerini belirtti.
ECB Başkanı, faiz oranların uzun bir süre için cari seviyede veya daha düşük olmasını beklediklerini ifade etti.
Drahgi, ekonomik görünüme yönelik risklerin aşağı yönlü olduğunu kaydetti.
Avrupa Merkez Bankası, bugünkü toplantısında faizlerde bir değişikliğe gitmediğini açıklamıştı.

Saat 15:50 euro/dolar da sert dönüş

ECB Başkanı Draghi’nin konuşmasından sonra geçilen soru-cevap kısmında ‘’bugünkü toplantıda kuru tartıştık. Düşük enflasyon ortamında kurun güçlenmesi, ciddi endişe nedeni’’ açıklaması ve ‘’euronun enflasyon üzerindeki etkisi ciddi endişe nedeni’’ sözlerinden sonra se kurda sert dönüş yaşandı. 1,3993 sınırına kadar yükselen Euro/dolar kuru 1,39’un altına kadar düşerek 1,3882 seviyesinden işlem görmeye başladı. ECB’nin bir sonraki toplantıda faiz indirimi konusunda harekete geçmek için rahat olduğunu açıklaması da kurdaki düşüşü körüklemiş oldu.
 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)