E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemParis'te bir rehine krizi daha---

Paris'te bir rehine krizi daha

Paris'te bir rehine krizi daha
09 Ocak 2015 - 14:39 borsagundem.com

Paris'te terör olaylarının ardı arkası kesilmiyor. Markette gerçekleşen rehine krizinde iki kişi öldü

Charlie Hebdo saldırısı şüphelileri Cherif ve Said Kouachi kardeşlerin, Paris'in yaklaşık 40 kilometre kuzeydoğusunda bir rehine ile kapana kıstırılmasının ardından kentte ikinci rehine krizi yaşanıyor. Bu kez de bir koşer marketine giren saldırganın içeride bulunanları rehin aldı. Saldırganın dün Paris'te, bir kadın polis memurunu öldüren kişi olduğundan şüpheleniliyor. AFP, olayda en az iki kişinin öldürüldüğünü açıkladı.
 
Paris'in doğusundaki Porte de Vincennes semtinde yaşanan olayda saldırganın beş kişiyi rehin aldığı ifade edildi. Rehineler arasında bir kadın ile bir çocuk olduğu bildirildi.

Olay yerine terörle mücadele birimlerinin intikal etti.

"KİM OLDUĞUMU BİLİYORSUNUZ"

Yerel basın, saldırganın isminin Amedy C. olduğunu bildirdi. İddialara göre 32 yaşındaki saldırgan, "Kim olduğumu biliyorsunuz. Dammartin'daki kuşatma kalkana kadar rehineleri bırakmayacağım" dedi. 

Paris'te dün sokak ortasında yaşanan çatışmada bir kadın polis memuru öldüren saldırganın olayın şüphelisi olduğu bildirildi.

Marketteki rehine olayı, Fransız makamlarının dünkü polis saldırısının şüphelisinin kimliğinin tespit edildiği haberlerinin çıkmasının hemen ardından gerçekleşti. 

Fransa Cumhurbşkanlığı ofisinden yapılan açıklamada, François Hollande'ın ülkenin en üst düzey güvenlik yetkililerinin olay yerine gelmesini istediği bildirildi. 

Yahudi inanışına uygun gıda ürünleri satan bir markette yaşanan olayda en az bir yaralı olduğu ifade edildi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)