E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemParası olmayan İTÜ Vakfı Doğa Koleji'nin parasını nasıl ödeyecek---

Parası olmayan İTÜ Vakfı Doğa Koleji'nin parasını nasıl ödeyecek

Parası olmayan İTÜ Vakfı Doğa Koleji'nin parasını nasıl ödeyecek
19 Aralık 2019 - 16:06 borsagundem.com

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Vakfı'nın, bir süredir maddi krizde olan Doğa Koleji'ni almak için görüşmelere başladığı belirtiliyor

Türkiye’nin en önemli devlet üniversitelerinden birisi olan İstanbul Teknik Üniversitesi’nin iki vakfından birisi olan İTÜ Vakfı’nın, 800 milyon liraya Doğa Koleji’ni satın aldığı iddia edildi.

Taraflardan henüz resmi bir açıklama yok. Ancak kulislerde konuşulanlara göre imza törenine sayılı saatler kaldı.

Satış rakamının büyüklüğü ve aylardır yaşanan ‘Doğa Koleji mağduriyeti’nin giderilmesinin gölgesinde, gözler İTÜ Vakfı’nın kasasına çevirildi. Herkes “Bir üniversite vakfının kasasında bu kadar para bulunur mu?” sorusunu soruyor.

İTÜ’nün iki vakfından biri

Adı, Doğa Koleji pazarlığı ile duyulan İTÜ Vakfı, İTÜ’nün iki vakfından birisi. Diğeri ise halen, İTÜ mensuplarının, ilk ve orta dereceli çocuklarının eğitim görmesini amaçlayan özel okulları bünyesinden bulunduran İTÜ Geliştirme Vakfı.

Ancak bu okullardan ciddi bir ekonomik gelir elde edilmiyor. Çünkü bu okullarda akademisyenlerin çocukları sembolik bir ücret karşılığı okuyor.

Buna rağmen İTÜ Geliştirme Vakfı’nın mali durumu, İTÜ Vakfı’ndan daha iyi durumda.

İTÜ Vakfı 5 yıl önce maddi yetersizlikten tesisleri devretti

Doğa Koleji’ni almaya çalışan İTÜ Vakfı ise bundan 5 yıl önce, ekonomik olarak zarar ettiği için, okul içerisindeki işlettiği kantin ve kafetaryalar ile Maçka Yerleşkesi’ndeki sosyal tesisleri özel bir şirkete kiraya vermek zorunda kaldı.

İTÜ Vakfı'nın ise tek gelir kaynağı üniversite bahçesindeki kantinler ile Maçka'daki sosyal tesislerden elde edilen gelirlerden oluşuyor.

Şimdiye kadar kurulduğundan bu yana İTÜ Faliyet Raporu'na göre; Elde edilen 66 milyon TL üniversitedeki başarılı öğrencilere burs olarak dağıtıldı. Yine 12 milyon TL de İTÜ'ye aktarıldı. Bunların dışında vakfın, gelir getirici hiçbir faaliyeti ise bulunmuyor.

Edinilen bilgiye göre; İTÜ Vakfı’nın kasasında 800 milyon değil, 80 lira bile yok. Yıl sonu olduğu için kasada kaç para kaldığı 12 gün sonra ortaya çıkacak. Çünkü mevcut gelirler zaten öğrencilere burs olarak verildi. (Sözcü)

Doğa Koleji’nde ‘satıldı, satılmadı’ kaosu sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bir dost19 Aralık 2019 21:09

    itü’nün bu kadar parası olmayabileceğini ben de tahmin edebiliyorum . amacı ney acaba ? yukardan birileri itü vakfını mı seçti acaba , tıpkı doğa kolejini fetö’den kurtardıkları gibi , anlayamadım bu işin içinden neler çıkacağını

  • Ali19 Aralık 2019 19:04

    Bir vakfın böyle parası olabilir mi? Devlet üstü kapalı müdahale ediyor. Zengin savruk ve hak yiyen sermaye sahipleri gene korunuyor.

  • Yazik gunah20 Aralık 2019 08:01

    Aynen yapilan bu, ituye kakalamaya calisiyorlar yaziktir gunahtir

  • Ahmet Tecer19 Aralık 2019 18:27

    vakıf alır demiştim sonra yandaş bir cemaat' e geçer .

  • Mg19 Aralık 2019 17:40

    Vurgun üstüne vurgun

  • Selahattin abi 19 Aralık 2019 17:32

    Alırsa eğitim için çok faydalı bir iş çıkar İTU Vakfı okulları eğitim kalitesi oldukça yüksek ve hocaların çocukları dışında özel sektör beyaz yakalı dediğimiz ve dolgun maaş alan orta ve üst düzey yönetici ailelerin çocukları ITU  vakfı okullarında okuyorlar ve bunun için çok yüksek paralar ödüyorlar. Bence İTU Vakfının parası var 

  • yayınlayın19 Aralık 2019 17:23

    yazılanları neden yayınlamıyorsunuz hayırdır çıkarınız mı var.. İtünün doğa kolejini alması bir üniversiteye yakışmıyor hele de itü gibi bir okula

  • edy19 Aralık 2019 16:39

    sözcü gazetesi yine müfsitliğini göstermiş.

  • hükümet destekli19 Aralık 2019 16:31

    hükümet itüye kakalamaya çalışıyor bu doğa kolejini dikkatli olmak gerekli . İtüye hiç ykışmıyor