E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPapa, Filistin'deki şiddet olaylarından endişeli---

Papa, Filistin'deki şiddet olaylarından endişeli

Papa, Filistin'deki şiddet olaylarından endişeli
09 Nisan 2023 - 18:16 borsagundem.com

Papa Franciscus, Paskalya Yortusu dolayısıyla Aziz Petrus Meydanı’ndaki ayinde konuştu. Papa, “İsrailliler ve Filistinliler arasında diyaloğu yeniden başlatmak için gerekli olan güven ortamını tehdit eden saldırılardan endişe duyuyorum” ifadesini kullandı

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, Paskalya ayini sırasında İsrailliler ve Filistinliler arasındaki şiddet sarmalıyla ilgili ciddi endişesini dile getirdi.

Hristiyanlıkta Hazreti İsa’nın dirilişinin kutlandığı Paskalya Yortusu dolayısıyla Papa, Vatikan’ın ünlü Aziz Petrus Meydanı’ndaki 100 bin kişinin katıldığı Paskalya ayinine başkanlık etti.

Ayinin ardından meydanda toplanan inananları Papamobile aracıyla selamlayan Papa Franciscus, meydana da adını veren Aziz Petrus Bazilikası’nın locasından dünya meselelerine ilişkin Paskalya mesajını aktardığı geleneksel ‘Urbi et Orbi’ (Roma ve dünyaya) konuşmasını yaptı.

Papa konuşmasında, “İsrailliler ve Filistinliler arasında diyaloğu yeniden başlatmak için gerekli olan güven ve karşılıklı saygı ortamını tehdit eden saldırılardan derin endişe duyuyorum” ifadesini kullandı.

İsrail polisinin geçtiğimiz hafta gecesi Mescid-i Aksa’yı basması ve Ramazan ayı boyunca barikat kuran yaklaşık 350 Filistinlinin tutuklanmasının ardından bölge artan gerilime tanık oluyor.

Filistinli gruplar, söz konusu olayın ardından misilleme sözü verdi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye Perşembe günü Lübnan’dan yaptığı açıklamada, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırısı karşısında boş durmayacaklarını söyledi.

Çarşamba günü erken saatlerde, Gazze Şeridi’nden İsrail’e birkaç füze ateşlendi.

Perşembe günü ise, Lübnan’ın güneyinden en az 34 roket atıldı ve bunların çoğu İsrail tarafından düşürüldü.

İsrail ordusu da Cuma günü Gazze Şeridi’ne hava saldırıları düzenledi ve Lübnan’ın güneyinde roketlerin fırlatıldığı bölgeye sınırlı saldırılar gerçekleştirdi.

Yahudi yerleşimciler ve İsrail polisi yine Mescid-i Aksa'ya saldırdı

 

İsrail Lübnan’a saldırı başlattı

İsrail atılan roketlerden Lübnan hükümeti ile Hamas'ı sorumlu tuttu

Erdoğan'dan İsrail'e sert tepki

ABD'den İsrail'e uzlaşı çağrısı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)