E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPanik satışına en yatkın insan profili---

Panik satışına en yatkın insan profili

Panik satışına en yatkın insan profili
03 Ekim 2021 - 14:58 borsagundem.com

Massachusetts Institute of Technology'nin (MIT) gerçekleştirdiği bir araştırma göre, piyasalarda görülen düşüşler sırasında, 45 yaş üstü, evli ve çocuklu erkeklerin panik satışlarına daha yatkın olduğunu gösterdi

Panik satışı, yatırımcıların Borsada yaşanan düşüşler sırasında yaygın olarak verdikleri tepkilerden biridir. MIT’nin gerçekleştirdiği bir araştırma, bazı özelliklere sahip yatırımcıların panik satışlarını daha fazla gerçekleşme olasılığının olduğunu öne sürdü.

Araştırma, piyasalarda görülen düşüşler sırasında, 45 yaş üstü, evli ve çocuklu ya da kendilerini "mükemmel yatırım deneyimine sahip” biri olarak tanımlayan erkeklerin panik satışlarına daha yatkın olduğunu gösterdi.

Araştırıyı yapan isimlerden biri olan Chi Heem Wong, tanımlanan grup hakkında, “Bunlar panik satışının önemli itici güçleri. Borsayı terk eden gruptaki çoğu insan geri dönmüyor, dolayısıyla geri kazanımları kaçırıyor.” dedi.

Çalışma, bazı yatırımcıların neden duygusal satışa karşı daha savunmasız olabileceğini ortaya koymazken, finans uzmanları bu faktörlerin (cinsiyet, yaş, evlilik ve aile) davranışı nasıl etkilediği hakkında daha fazla soru ortaya çıkardığını söylüyor.

Los Angeles'ta finans terapisti olan Amanda Clayman, bu gruptaki insanları şu sözlerle özetliyor:

"Açıkçası, bunlar kendilerini korumaya çalışan insanlar. Kadınlar, dürtülerinin veya duygularının doğru olduğundan tam olarak emin olmadıkları için kadınların böyle bir eylemde bulunma olasılıkları daha düşük.”

Fidelity International Ltd. tarafından yapılan bir araştırma, erkeklerin yatırım yapma olasılığının kadınlara göre yüzde 35 daha fazla olduğunu ve piyasayı zamanlamaya çalışmanın genellikle daha düşük performansa yol açtığını ortaya koydu. (BloombergHT)

Panik satışlarından sonra borsaya nasıl geri dönülür?

Temettü verimi odaklı yatırım nasıl yapılmalı?

Yılbaşından bu yana en çok kazandıran hisseler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)04 Ekim 2021 11:20

    Görende evlenmemişlerin gençliğinde tirilyon kazandığını zannedecek :D saçma sapan araştırma... evlilik bahane etmişte, felan flan :D

  • Kadir 04 Ekim 2021 09:30

    Reis ne zaman konuşsa faiz dese hemen dolar alıyorum kafam rahat.

  • CBaydar03 Ekim 2021 21:54

    Panik satışı olası bir düşüşte ilk 3 günden sonra başlar. Ne zamanki taban sayısı artmışsa işte o durumda sen hala satamadıysan, panik başlar ki bu durum panik ataka evrilir

  • Erol03 Ekim 2021 18:20

    Ona korku değil tecrübe derler. Krirlerde Stop loss olmayanı piyasa deler geçer.

  • RAMO CANCAN03 Ekim 2021 16:32

    yaşlandıkca korku hem tibbi olarak hemde çalışma hayatı azalacağı veya kazancı azalacağı için tabiki korkacaklar.bir de ellerindeninin hepsini kayıp eder ise ne yapacaktır.