E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPandeminin bir sonraki problemi aşıya güven---

Pandeminin bir sonraki problemi aşıya güven

Pandeminin bir sonraki problemi aşıya güven
03 Aralık 2020 - 12:35 borsagundem.com

Pandemiyi yenmek için en büyük umut olan Kovid aşısı yanlış bilgilendirme tehdidiyle karşı karşıya. Sağlık uzmanları aşıya güven için karşı kampanya yapılması gerektiğini belirtirken Eski ABD Başkanı Obama kameralar karşısında aşı olacağını açıkladı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs aşısının hazırlıkları son noktasına ulaştı. Ancak ülkeler yakın zamanda büyük bir problemle baş etmek zorunda kalacaklar: Yanlış bilgilendirme.

Kaliforniya Üniversitesi San Francisco Sağlık Birimi Başkanı Profesör Dr. Bob Wachter bu sorunun pandeminin bir sonraki süreçte oluşturacağı en büyük problem olacağına dikkat çekiyor.

Marketwatch’un haberine göre, Prof. Dr. Wachter salı günü yayınladığı çarşamba günü verdiği bir röportajda aşı hakkında yapılan kara propagandaya karşı güçlü bir kampanya başlatılması gerektiğini belirtti. Profesör özellikle normal hastalıklardan ve ölümlerden aşının sorumlu tutulması nedeniyle endişe duyduğunu ifadelerine ekledi.

Kaliforniya Üniversitesi profesörü, “Aşı yaptıran binlerce insan olacak ve bir iki ay içerisinde kalp krizi geçirenler, felç geçirenler, kanser olanlar görülecek. Bunların aşıyla hiçbir ilişkisi olmadığı açık bir şekilde belirtilmeli” ifadelerine yer verdi.

Profesör aşıların güvenli ve etkili olduğu mesajını toplumun en üst kademesinden yerel sağlık görevlilerine kadar herkes tarafından açık ve tutarlı bir şekilde iletilmesi gerektiğini söyledi. Wachter, “Yanlış bilgilendirmelere karşıt çok güçlü bir kampanyamız olmalı. Maskeler konusunda nasıl başarısız olduğumuza bakılırsa bu beni çok endişelendiriyor” sözlerini kullandı.

Washter bir önceki gün yayınladığı Twitter mesajında Kovid felaketinde mevcut durumun devam etmesi halinde daha bir noktaya gelinmesinden korktuğunu ancak aşı haberlerinin şaşırtıcı derecede olumlu geldiğini belirtmişti.

Profesör, “Evet endişelerim var. Fakat tünelin sonundaki ışık daha parlak görünüyor. Sadece oraya ulaşmamız gerekir” ifadelerine yer verdi.

CNBC’nin haberine göre, Eski ABD Başkanı Barrack Obama perşembe günü aşının temin edilmesi durumunda topluma güven aşılamak için aşı olacağını ve aşı olma sürecini kaydedeceğini açıkladı.

Obama katıldığı bir televizyon programında, “Aşıyı olacağım ve görüntülerini televizyon ya da film için hazırlayacağım bu sayede insanlar benim bilime güvendiğimi görecekler. Asıl güvenmediğim şey Kovid-19 kapmak” ifadelerine yer verdi.

Obama sayısız kamuoyu araştırmasında Amerikalıların korona virüs aşısı konusunda şüpheci olduğu konusunda yorumda bulundu. Eski ABD Başkanı bu durumun ABD’de pandemiyi kontrol altına almak için yapılan aşı çalışmalarını tehlikeye attığını belirtti. Obama virüsün dünya çapında 1,48 milyon kişinin hayatına mâl olduğunun altını çizerek siyahilerin virüsten dengesiz bir biçimde daha fazla etkilendiğini belirtti. Buna karşın ABD’de siyahiler kamuoyu araştırmalarına göre aşı olma konusunda özellikle daha isteksiz davranıyorlar.

Johnson'dan Kovid-19 aşılarının dağıtımı için uyarı

 

Bilim Kurulu açıkladı: Aşı kimlere ve ne zaman yapılacak?

 

Korona virüsün sinir sisteminde yarattığı tahribat ilk kez görüntülendi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)