E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPanama belgeleri Avrupa borsalarını vurdu---

Panama belgeleri Avrupa borsalarını vurdu

Panama belgeleri Avrupa borsalarını vurdu
06 Nisan 2016 - 09:11 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, sabah piyasa raporunda Panama belgelerinin Avrupa borsalarına etkisini ve gelişmeleri değerlendirdi.

Hafta başından beri gündemi meşgul eden Panama belgelerinde yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Özellikle yurtdışı basının gündem maddesi olan Panama Belgeleri, bazı önemli devlet başkanları, liderler, şirketler ve hatta futbolcular olmak üzere, offshore hesaplar aracılığı ile para aklama dosyalarının bulunduğu bir sızıntı dosyası. Hafta başında bazı gazetecilerin internete sızdırmasıyla öğrenilen bilgilere göre birçok önemli kişini ismi bulunuyor. Ancak hala daha isimler üzerinde belirsizlik var. Dün itibariyle Avrupa bankalarının da işin içinde olduğu bilgilerinin yayılması Avrupa borsalarını olumsuz etkiledi. Bu yüzden Dax endeksi 9500 seviyelerine kadar geri çekildi. Önemli liderlerden bahsetmişken, ismi geçen İzlanda Başbakanı’nın bu sabah itibariyle istifa ettiği haberleri yayılmaya başladı. Hatta İngiltere Başbakanı David Cameron’un da ismi yer alıyor. Belgeler tam anlamıyla ortaya çıkmamış durumda ve hergün yeni bilgiler geldikçe gerilim biraz daha artıyor. Bu yüzden yeni bilgiler geldikçe (özellikle bankalar ve devlet liderleriyle ilgili) piyasalardaki stress artabilir.

Dax endeksi kritik 9500 seviyelerine kadar geri çekilmiş durumda. Bu seviyenin altında ise 200 haftalık üssel ortalamanın bulunduğu 9350 seviyesi mevcut. Bu iki seviyede Dax’ın orta vadeli yükselişe devam edebilmesi için önemli noktalar. Bu yüzden kısa vadeli düşüşlerin düzeltme mahiyetinde kalabilmesi için en kötü ihtimalle fiyatların bu noktalardan dönüş gerçekleştirmesi gerekiyor. Direnç olarak ise 5-10 günlük üssel ortalamaların bulunduğu sırasıyla 9800-9850 seviyeleri takip edilebilir. Fiyatların bu seviyelerin üzerinde kalıcılık sağlaması halinde DAX endeksinde yeniden güçlü yükseliş hareketleri görebiliriz.

İkon Menkul Değerler

Ülkelerden Panama belgelerine tepki!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)