E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÖzel okullardaki öğretmenlere maaş ayarı---

Özel okullardaki öğretmenlere maaş ayarı

Özel okullardaki öğretmenlere maaş ayarı
24 Kasım 2019 - 10:52 borsagundem.com

Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu, öğretmenlerin haklarını baştan aşağı yeniden düzenleyen Öğretmenlik Meslek Kanunu Politika Belgesi’ni tamamlayarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sundu.

Uzun süredir eğitimin gündeminde olan Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili çalışma tamamlandı. Mesleki ve Eğitim Kurumu Yöneticiliğine İlişkin Cumhurbaşkanlığı Politika Belgesi Taslağı’nda öğretmenlik mesleğinin ve eğitim yöneticiliğinin standartlarına ilişkin düzenlemeler yer aldı. Çalışmada öğretmen yetiştirmeden öğretmenliğe girişe, mali haklara, kariyer basamaklarına ve meslek haklarına kadar önemli düzenlemeler bulunuyor. Bir süre yürürlükte kaldıktan sonra vazgeçilen uzman ve başöğretmenlik gibi unvanlar da yeniden oluşturuluyor.

Sistem, öğretmenlerin statüsü, özlük hakları ve çalışma şartları başlıkları altında düzenleniyor. Mesleğe giriş, diploma ve staj, öğretmenlerin hakları, görevleri ve sorumlulukları, ödül ve disiplin, istihdam ve çalışma şekilleri, atama ve yer değiştirme, mali haklar ve çalışma süreleri, yönetici atanma şartları sil baştan yenileniyor. Öğretmenlerin kariyer basamakları da yeniden düzenleniyor. Aday öğretmen, öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen gibi kademelerin getirilmesi önerilirken, öğretmenlerin her basamaktaki sorumluluk ve yetkileri ayrı ayrı belirleniyor. MEB ve YÖK işbirliğinde öğretmen yetiştirme programları düzenlenmesi gerektiği vurgulanan taslakta, öğretmenlik bölümlerine geçişte bir sınav ve kriterler getirilmesi öngörülüyor.

Taslakta, öğretmenlerin ek ders ücretleri yerine yeni bir maaş düzenlemesi yapılması önerisi bulunuyor. Özel öğretim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin aylık ücretlerinin de devlette görev yapan öğretmenlerin maaşlarından az olamayacağı taslakta yer aldı. Çalışmada, ‘dezavantajlı’ yerlerde öğretmenlik yapanların ek ödemeler ile teşvik verilmesi de önerildi. (Hürriyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fafa24 Kasım 2019 20:25

    Bir kimsenin veya şirketin özel okul açabilmesi için gerekli alacaklarını temin edemediği takdirde en az altı ay okulun giderlerini ve öğretmenlerin maaşını ödeyebilecek sermayeye sahip olmalı.Okul açanların çoğunun güvenci veliden tahsil edeceği gelir.

  • Hasan 24 Kasım 2019 15:00

    Maaşı bankadan verip, birkısmını elden geri alan özel okullar var. Hep şark kurnazlığı, o yüzden millet aya biz yaya.

  • fafa24 Kasım 2019 20:33

    Özel okul öğretmenlerinin işi zor,veliye beğenilecek,öğrenciye beğenilecek,müdüre beğenilecek,her ay atılma korkusu yaşayacak yetmedi düşük notu artırması gerekecek.Kurumlar çok yıprandı.

  • Vatandaş 24 Kasım 2019 14:58

    Eğitim sistemini bir türlü oturtamadık, yap-boz a döndü. Bu iş çok mu zor, iyi yapan ülkeleri örnek alsak yeter.

  • fafa24 Kasım 2019 20:27

    Katılmayanlar neden fikirlerini yazmıyorlar,korkuyorlar mı bilgi körlüğü mü var?

  • doğru24 Kasım 2019 13:12

    cumartesi pazar tatil, üç ay tatil ne yazıkki bu kadar boş zamanı olan öğretmenler kendilerini yetiştirmiyorlar,kapasitesi yüksek çocukların sorularına cevap veremiyorlar,öğretmeni okumayan bir ülkede çocuklar nasıl okuyacak...

  • Yanlış 24 Kasım 2019 14:12

    Bir kere üç ay tatilleri yok sadece 2 ay tatil, birde ara tatilde 15 gün. Tatil boyunca derslere girmedikleri için ek ders ücreti almiyorlar yani 2 ay tatil yapmayı onlarda istemiyor. Aileler ve çocuklar kendilerini ne kadar gelistiriyorlar, herşeyi öğretmenden beklemek abesle iştigal. Maaşları düşük ve bu sebeple kendilerini %100 veremiyorlar. Hangimiz geçim sıkıntısını göz ardı edip kendini %100 işine verebiliyor? Buna ilaveten okumakta parayla bu ülkede... parası olan öğretmen okur ve kendini geliştirebilir. Et olmadan iskender kebap yap diyorsun bana ama ne mümkün....

  • Vatansever24 Kasım 2019 12:35

    Öğretmenlerin ;ekonomik, sosyal anlamda güçlendirilmesi gerekmektedir. Unutmayın ki bir ülkenin geleceğinin mimarları eğitimcileridir. Özellikle ek ders alamayan eğitimciler komik ücretlerde çalışmaktadır. Memur statüsünden çıkarılıp özel statü kazandırılmalidir. Hayatını eğitime adamış yüksek lisans doktora yapan üniversitelerde 10 15 yılını veren eğitimciler 4 lira gibi komik ücretlere layık görülmemelidir.

  • Yeni ogretmen24 Kasım 2019 11:39

    Okuldaki uzman öğretmenler ne ise yarar. Bu öğretmenlere fazla ücret ödemek için mi uzman öğretmen yapıldı. Okulda yiyip içip yatıyorlar. Müdür bütün işleri ya okula gelen yeni ogretmene ya da gucunun yettigi kisilere yaptiriyor.

  • SsS24 Kasım 2019 22:34

    Sen de olsaydın.Hep laf ,hep laf,uzmanlar bunlara ne yaptı acaba,bu kadar acı hissediyorlar.