E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemOtoyol kapanabilir!---

Otoyol kapanabilir!

Otoyol kapanabilir!
29 Kasım 2013 - 14:18 borsagundem.com

Bavyera ve Avusturya otobanları ulaşıma kapatılabilir

Almanya'nın güneyindeki A93 numaralı otoban ve bu otoyolun Avusturya sınırlarından itibaren devamı olan Inntal otobanı yerel yönetimlerin anlaşamaması üzerine trafiğe kapatılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

Otoyolların paralı olduğu Avusturya'da hükümet, 1 Aralık'tan itibaren Inntal otoyolunun ücretsiz olan bir kısmının da paralı olması kararı aldı. Avusturya hükümeti ve Bavyera eyaleti hükümetinin paralı geçiş konusunda anlaşamaması üzerine pazar günü hem Intall hem de A93 numaralı otobanların sürücüler tarafından bloke edilmesi gündeme gelecek.

Avusturya hükümeti, 16 yıldır sürücülerin yan yolları kullanmalarını engellemek için Intall otobanının Alman sınırındaki Kiefersfelden ve Güney Kufstein kasabalarının yer aldığı kısımlarından geçişlerden ücret almıyordu. Son kararla birlikte otobanın bu kısmından geçişlerden ücret alacağını açıkladı. 16 yıllık uygulamadan özellikle Tirol bölgesine kayak yapmaya giden Bavyeralı tatilciler faydalanıyordu.

Viyana hükümetinin karardan vazgeçmemesi üzerine pazar günü ilk eylemin Bavyera otobanında yapılacağı bildirildi. Rosenheim belediyesinin A93 otobanında pazar günü saat 10.00'dan itibaren protesto yapılmasına izin verdiği bildirildi. Aynı gün saat 9:00 ila 12:00 arasında Avusturyalı vatandaşların da İnntal otobanında eylem yapacağı gelen haberler arasında.

Sorunu çözmek için bugün Avusturya Ulaştırma Bakanlığı ve Bavyera İçişleri Bakanlığı yetkililerinin yerel yöneticilerle bir araya gelip çözüm arayacakları bildirildi.

Öte yandan Bavyeralı vatandaşların Salzburg Havalimanı'ndan şikayetçi oldukları belirtildi. Bu limana inen ve kalkan uçakların yüzde 90'ının Bavyera sınırlarını kullandığı ve çok gürültü yaptıkları ileri sürülüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)