E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemOsmanlı torunu Boris İngiltere'yi yönetecek---

Osmanlı torunu Boris İngiltere'yi yönetecek

Osmanlı torunu Boris İngiltere'yi yönetecek
23 Temmuz 2019 - 14:14 borsagundem.com

İngiltere'de Theresa May'in istifası sonrasında yeni başbakan belli oldu. Kariyeri boyunca Londra'nın belediye başkanlığı ve dışişleri bakanlığı görevlerinde de bulunan Boris Johnson ülkenin yeni başbakanı oldu.

Avrupa Birliği’nden ayrılma sürecini sancılı bir biçimde yöneterek hem halkın hem de kabinesinin tepkisini çeken İngiltere Başbakanı Theresa May’in istifasının ardından koltuğu dolduracak isim belli oldu… May’in gözyaşları içinde istifasını açıklamasının ardından bugün iktidardaki Muhafazakar Parti’nin lideri seçildi. Muhafazakar Parti’nin meclis grubunda yapılan oylamada Johnson ilk sırada yer alarak parti lideri oldu. Böylelikle İngiltere Başbakanı olarak da görev alacak Johnson, yarın 2. Elizabeth tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilecek.

Boris Johnson aslında Türkiye’nin de yakından tanıdığı bir isim… İttihat ve Terakki karşıtlığıyla bilinen ve linç edilerek öldürülen Ali Kemal’in torunu olan Johnson, iki dönem boyunca İngiltere’nin başkenti Londra’nın belediye başkanı olarak görev almıştı. Bu görevinin ardından vekillik yapan Johnson, 2016-2018 yılları arasında dışişleri bakanı olarak görev almıştı.

Johnson göreve başlamadan kabinede ciddi bir gerilime de sebep oldu… Theresa May döneminin maliye bakanı Philip Hammond, Johnson’ın başbakan seçilmesi halinde istifa edeceğini açıklarken dün gece de İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın Avrupa ve Amerika'dan Sorumlu Bakanı Alan Duncan istifa ettiğini duyurmuştu. Johnson’ın görevi alacağının haberi duyurulduktan sonra Adalet Bakanı David Gauke da Twitter üzerinden, “Yarın istifa edeceğim” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet24 Temmuz 2019 00:59

    ne Osmanlısı ya HU.. adama söylesen güler..sorsan böyle bi şeyi kabul de etmez... Ülkemiz de yaşayan Türk dediğimiz bir kısım vatandaşlar dahi Osmanlı'yı kabul etmezken .

  • Tarihçi23 Temmuz 2019 20:56

    Bizim Osmanlılar ile anlaşabileceğini zannetmiyorum.

  • Ali23 Temmuz 2019 19:32

    Dedesi İzmit’te İngiliz casusu olduğu gerekçesi ile linç edilerek öldürülmüş.

  • Osman23 Temmuz 2019 18:47

    Akrabalık iyidir kardeşim kıskananlar çatır çatır çatlasın.İngiltere ile ekonomik ilişkilerimiz artar faydası olur zararı olmaz.Allah muzaffer eylesin.Dedesi kim olursa olsun , toprak maya memleketimizden bence gurur duymalıyız.İnşallah hayırlara vesile olsun başarılı olsun.

  • Emir23 Temmuz 2019 16:10

    Osmanlıyı yikanlarin torunu dense Ve mükâfatını dahala görüyorlar

  • Hasanby23 Temmuz 2019 15:11

    Osmanlı gibi yönetirse yandı

  • HASAN TOSUN23 Temmuz 2019 14:55

    SAÇLARI TRAMP GİBİ SARI GERÇEĞİ İSE TRAMP BOYALI,BORİS KENDİ RENGİ,TRAMPIN SAÇLARI BORİS GİBİ DESEK DAHA DOĞRU OLUR,TÜRKİYE İLE KANKA OLUR NE DE OLSA OSMANLIYIZ

  • Nihat23 Temmuz 2019 14:48

    Milli Mücadeleye karşı çıkan Ali Kemal in torunu!

  • Meto23 Temmuz 2019 15:01

    Osmanlının adını bu soysuz ile anmamak lazım.zira bunların soyuna bakarsan içerdeki uzantıları Canan ve ekibi

  • Urla23 Temmuz 2019 14:35

    Osmanlı torununa hıristiyan olup nikahsız eşi ile yaşamak yaramış