E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleri'Osmangazi bir süre sonra el değiştirir'---

'Osmangazi bir süre sonra el değiştirir'

'Osmangazi bir süre sonra el değiştirir'
20 Ekim 2013 - 17:46 borsagundem.com

Yıldızlar Holding’in ödemelerini yapmaması nedeniyle EPDK’nın el koyduğu Osmangazi EDAŞ’a 8 talip çıktı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK), faaliyetlerini yerine getirmediği gerekçesiyle yönetimine el koyduğu Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ’ye sekiz şirket talip oldu. Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Osmangazi EDAŞ yönetiminin EPDK kararıyla görevden el çektirilmesini ve bundan sonraki sürece ilişkin yaptığı değerlendirme de, “Tahmin ediyorum ki kısa bir zaman sonra bu şirket el değiştirecek. Başka bir grup tarafından alınması bekleniyor. Sekiz, hatta bunun da üzerinde talibi olduğu söyleniyor” dedi..
“Osmangazi EDAŞ’ta yaşanan durum hepimizi üzdü” diyen Özdemir, EPDK ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının süreci iyi yönettiğini ifade etti. Özdemir, şöyle konuştu: “Hem EPDK hem de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı çok akılcı bir yol takip ettiler. Sanki iş aynen özel sektördeymiş gibi hiçbir sıkıntı yaşanmadan sürdürülüyor, hizmetler götürülüyor. Bir taraftan da şirketin el değiştirmesi, satılması için görüşmelere devam ediliyor. Tahmin ediyorum ki kısa bir zaman sonra bu şirket el değiştirecek. Başka bir grup tarafından alınması bekleniyor. Sekiz, hatta bunun da üzerinde talibi olduğu söyleniyor. Finansman kuruluşuyla EPDK ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bu işin içerisinde. Yapılacak değerlendirmelerin ardından bir karar verilecek. Bu olumsuzluklar hiç yaşanmasa daha iyi olurdu.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)