E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'Orta Doğu'daki ABD birlikleri alarma geçti'---

'Orta Doğu'daki ABD birlikleri alarma geçti'

'Orta Doğu'daki ABD birlikleri alarma geçti'
07 Ocak 2020 - 19:20 borsagundem.com

CNN'de yer alan habere göre, ABD'nin Orta Doğu'daki birlikleri ve tüm Patriot bataryaları 'acil saldırı tehdidi' nedeniyle alarm durumuna geçti

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından İran ile ABD arasında tırmanan gerilim sürüyor. Son olarak ABD'li yetkililer, Orta Doğu'daki ABD birliklerinin alarm durumuna geçtiğini bildirdi.

CNN International'a konuşan iki ABD'li yetkili, yaşanan gerilim nedeniyle Orta Doğu'daki tüm ABD birlikleri ve hava savunma bataryalarının pazartesi gecesi alarma geçirildiğini söyledi.

ABD'li yetkililer, istihbarat birimlerinin İran'ın insansız hava araçları ve balistik füzelerinin yerlerinde değişim gözlediğini belirtirken, bunun olası bir Amerikan saldırısına karşı bir önlem olabileceği gibi misilleme saldırısı için hazırlık da olabiliceği belirtildi.

ABD'li yetkililer, bölgedeki acil saldırı tehdidi nedeniyle tüm Patriot bataryalarının da alarm durumunda bekletildiğini ifade etti. ABD kuvvetlerinin özellikle Irak, Kuveyt, Suudi Arabistan, BAE ve Ürdün'deki Amerikan birliklerinin durumunu yakından takip ettikleri bildirildi.

Dün ABD Denizcilik Yönetimi bölgede bulunan ticari gemiler için bir uyarı yayınlamış ve İran'ın bölgedeki Amerikan denizcilik faaliyetini hedef alabileceğini belirtmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİR07 Ocak 2020 21:33

    OSMANLI bu coğrafyada iken HUZUR hâkimdi, mü'minler ve ehl-i kitap gayet bir arada hiç kavga etmeden yaşardı. Taa ki kâfirler hep birlikte olup, İslâm'ın sancaktarı olan Osmanlı'yı yıkmak için her koldan saldırıp yıkana dek. O günden sonra HUZUR MEDENİYETİ yerine VAHŞİ MEDENİYETİ coğrafyayı kasıp kavurdu. Velhasıl hâlâ kan ve gözyaşı dinmek bilmiyor.

  • AHMET ÖZBİR07 Ocak 2020 23:27

    Delikanlı'lık ecdata kötü söylemek değildir. Bugün övündüğünüz devletlere bir bakın, bir de İslâm'ın kılıcı olmuş, yeryüzüne adalet götürmüş, mazlumların hamiliğini yapmış, zalimlerin anasını ağlatmış Osmanlı'ya bir bakın. 600 yılı aşkın devlet idare etmek ve 25 MİLYON METREKARELİK TOPRAĞA SAHİP OLMAK BASİT BİR ŞEY Mİ?

  • Delikanlı07 Ocak 2020 22:06

    Osmanlıya dair ne biliyorsun ki.yönetimi altındaki halkların önüne sandık mı koydular.demir yumrukla yönettiler.baş kaldıranın başını kestiler.dünyadan haberin yok.

  • Kamil07 Ocak 2020 21:25

    Vietnam ve Afganistan'da olduğu gibi , kuyruklarını kıstırıp giderler. Teknolojik üstünlük onlarda olsa da harp ,kara kuvvetleriyle kazanılır. İşgal ettikleri ülkelerin halklarının hepsini telef edecek değiller ya. Hiroşima çok gerilerde kaldı

  • Ortadoğu lağımı07 Ocak 2020 20:41

    Adam gibi ülkeler olsa,yankee buraya burnunu bile sokamaz

  • Berat oskan07 Ocak 2020 20:24

    Bence küçük bi torpil atilir hepsi altlarına eder

  • Mehmet07 Ocak 2020 19:35

    Bence s400 alsınlar. . Daha performanslı ve menzili daha uzun