E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıOPEC+'nın sürpriz kararıyla haftaya başlıyoruz---

OPEC+'nın sürpriz kararıyla haftaya başlıyoruz

OPEC+'nın sürpriz kararıyla haftaya başlıyoruz
03 Nisan 2023 - 09:04 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor.

Geçtiğimiz haftayı bankacılık üzerinde olan riskleri kapatmamızın ardından Fed’e yönelik faiz artırım beklentilerinin yumuşadığını görmekteyiz. Bu durum risk iştahını artırdı ve çeyreksel bazda küresel piyasalardaki getirileri yükseltti. Haftaya ise OPEC ülkelerinin beklenmeyen bir karar ile Mayıs itibarı ile 1 milyon varil kısıntıya gideceğini açıklamasıyla başlyoruz. Petrol’de %8 civarında artıda işlem görüyor.

ABD endeksleri %1,5’i aşan yükselişle günü tamamladı. 2023 yılı başlangıcından itibaren ülke endekslerini incelediğimizde ise Dow Jones %0,7, S&P500 %6,7 ve Nasdaq endeksi %16,7 yükseliş kaydetti.

Avrupa endekslerinde %1’in altında yükselişle haftayı sonlandırdı.

Asya endekslerinde ise OPEC kararı sonrasında enerji hisselerindeki yükselişle pozitif tarafta yer alıyor. Öte yandan Çin’den gelen Caixin imalat PMI 51,6’dan 50 seviyesine gerilerken Japonya imalat PMI 48,6’dan 49,2 seviyesine yükseldi.

BIST100 Endeksi haftanın son işlem gününü 83.14 (% 1.70) puanlık düşüş ile 4.812 seviyesinden ve 48.512 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da düşüş hareketi sürüyor. Hisse bazlı hareketlilik zayıftı. Döviz kurlarında yükseliş eğilimi sürüyor.

Haftanın özelinde ABD’den gelecek tarım dışı istihdam verisini takip edeceğiz. İçeride ise bu hafta enflasyon, imalat PMI ve nakit bütçe dengesi gündemimizde yer alacak. Bugünden başlamak üzere Çin endeksleri 3 gün boyunca ve kutsal Cuma nedeniyle ABD ve Avrupa’da endeksler haftanın son işlem gününde kapalı olacak.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Yabancılar borsada hangi hisseleri alıyor?

 

Biden yönetiminden OPEC+ kararına tepki

 

Fed'in faiz artıracağı beklentilerinin güçlenmesi altın fiyatını düşürdü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)