E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisOnur Market, File’ye girer mi?---

Onur Market, File’ye girer mi?

Onur Market, File’ye girer mi?
20 Ekim 2014 - 11:53 borsagundem.com

BİM'in bazı kesimlere hitap edecek mağazası olacak File büyük rakiplerle mücadele edecek

'Hard-discount' pazarının lideri BİM'in patronlarının 'File' ismiyle yeni bir zincir oluşturacağı biliniyor. Firma, File ile Migros, Carrefoursa gibi büyük marketlerle rekabete hazırlanıyor.

Ayrıca lüks semtlerde de Macro Center'larla rekabet edecek bir yapı oluşturacak. BİM, genellikle 300-350 metrekarelik dükkanlarda süpermarketlere oranla daha dar bir ürün yelpazesiyle hizmet veriyor. Pastane ve fırın mamulleri, et ve şarküteri ürünleri raflarında yer almıyor. File zincirinde yer alacak mağazalar ise bin metrekarenin üzerinde bir alana sahip olacak. Firma, yeni markasında konsept olarak da yenilikler deneyecek. BiM'e girenler bilir. Marketlerden içeri girdiğinizde yerlerde sergilenen ürünler, açık koliler ve markalı olmayan ürünlerle karşılaşırsınız. File'de bu manzaralar olmayacak. Migros ve Carrefoursa gibi pastane, et reyonu, şarküteri çeşitleri ve özel gıda alanları yeni market zincirinin en belirgin özelliği olacak. Taze meyve ve sebzeye de özel önem verilecek. BİM tarafı epeydir yeni zincirin hazırlıklarını yapıyor. Bir taraftan kiralık noktalar tespit edilirken, bir taraftan da piyasada faaliyet gösteren yerel zincirler mercek altına alınmış. Bize gelen duyumlara göre bu konudaki ilk somut temas İstanbul merkezli Onur Marketlerle başlamış. Onur Market'ler bir süre önce Onurex markasını Yıldız Holding'e satmış ve mağazaları Şok olmuştu. Aldığımız bilgilere göre Onur Market patronları görüşmeler son noktaya gelmiş. Öte yandan File'nin temas kurduğu tek isim Onur market değilmiş. Yerelde güçlü diğer zincirlerle de temas kurulacakmış. 2015 yılı File'nin atılım yılı olacakmış...

Para Dergisi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)