E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıOns altına 'güvenli liman' desteği---

Ons altına 'güvenli liman' desteği

Ons altına 'güvenli liman' desteği
18 Ekim 2023 - 11:33 borsagundem.com

Orta Doğu'daki gerilimin tırmanması güvenli liman altına talebi artırdı

Gazze'de bir hastanenin bombalanması sonrası Orta Doğu'daki çatışmaların tırmanacağına dair korkuları körüklemesi ve güvenli liman niteliğindeki varlığın tercih edilen bir yatırım olarak kalmasını sağlamasının ardından altın fiyatları bir ayın en yüksek seviyesine çıktı

Ons altın 1942,78 dolar 20 Eylül'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra şu sıralarda düne göre %0,77 artışla 1.935,83 dolardan işlem görüyor.

OANDA Asya Pasifik analisti Kelvin Wong, altının uzun süreli bir çatışma korkusuyla jeopolitik risk primi, yüksek petrol fiyatları nedeniyle stagflasyon risklerinin bir kombinasyonundan yararlandığını söyledi.

IG stratejisti Yeap Jun Rong da "Orta Doğu'daki jeopolitik gerilimlerin ortasında güvenli liman akışları altın fiyatları için baskın katalizör olmaya devam etti. Daha fazla tırmanma riski şimdilik fiyatları destekliyor olabilir, ancak 1.945 dolar seviyesi aşılması gereken önemli bir direnç olabilir" dedi.

Altında yön yukarı

 

Petrol fiyatları artan tansiyonla yükselişte

 

Dolar/TL 'de yeni zirve

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)