E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıOns altın kritik seviyede tutunmaya çalışıyor---

Ons altın kritik seviyede tutunmaya çalışıyor

Ons altın kritik seviyede tutunmaya çalışıyor
22 Kasım 2023 - 14:04 borsagundem.com

Ons altın, Fed faiz artırım döngüsünün sona ereceği beklentilerinin ardından 2000 doların üzerinde tutunmaya çalışıyor

Fed faiz artırım döngüsünün sona ereceği beklentilerinin doları ve ABD tahvil getirilerini baskı altında tuttuğu ortamda dün bir ara 31 Ekim'den bu yana ilk kez 2007 doların üzerine çıkan ons altın, bugün de 2000 doların üzerinde kalmaya çalışıyor.

Ons altın seansın başlarında 2006,36 dolara kadar yükseldikten sonra şu sıralarda düne göre yüzde 0,11 artışla 2001,26 dolardan işlem görüyor.

Ons altının 2003 doların üzerinde kapanış yapması halinde 2.021 doları yeni hedef haline getirmesi bekleniyor. Destek ise 1.984 dolarda.

ANZ analistleri yayınladıkları araştırma notunda, "ABD'de enflasyonun ılımlı seyretmesi, ABD'nin faiz artırım döngüsünün sona erme ihtimalini artırdığı için makroekonomik zemin (altın için) destekleyici hale geliyor. ABD getirilerindeki ve ABD dolarındaki düşüş altın için yatırım cazibesini artırıyor" değerlendirmesini yaptılar.

UBS analisti Giovanni Staunovo, "Fed'in bir noktada faiz oranlarını düşüreceği düşünüldüğünde fiyat düşüşleri muhtemelen iyi bir alım fırsatıdır," dedi ve altın fiyatının 2024'ün ikinci yarısı sonuna kadar artarak 2150 $ seviyesini hedefleyeceğini tahmin etti.

Ayçiçek yağının rekor kırması bekleniyor

 

Gram altın tarihi zirvesini yeniledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)