E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÖnlenemez yükseliş---

Önlenemez yükseliş

Önlenemez yükseliş
18 Ekim 2013 - 16:43 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, Çin ekonomik büyümesinin son üç çeyrekte ilk defa hızlanması ile yükselişini yedinci güne taşıdı

Avrupa hisseleri, Çin ekonomik büyümesinin son üç çeyrekte ilk defa hızlanması ile yükselişini yedinci güne taşıyarak bu yılın en uzun kazanç periyodunu gerçekleştiriyor. ABD endeks vadelileri büyük bir değişiklik yaşamazken Asya hisseleri yükseldi.
Schindler Holding AG, hisse geri alımı yapacağını açıklamasının arından son iki yılın en büyük sıçramasını kaydetti. Cap Gemini SA, değiştirilebilir tahvil geri alımı yapacağını söylemesiyle yüzde 3.8 tırmandı. Grifols SA ise bir yatırımcının şirket hisselerini satması ile yüzde 3.6 değer kaybetti.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.4 yükselerek Londra saati ile 11:28'de 317.15 puan odu. Endeks bu hafta içerisinde ABD'de kanun yapıcıların hükümetin borç limitini 2014 başına kadar artırma konusunda anlaşmaları ve hükümetin tekrar açılması ile toplamda yüzde 1.8 ralli yaptı. Standard & Poor's 500 vadeli endeksi yüzde 0.1 yükselirken MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.7 yukarıda.
Londra'da bulunan Oriel Asset Management LLP fon yöneticilerinden Richard Scrope, "Çin'de son birkaç ayda toparlanmalar gördük, büyüme verisi de bunlarla aynı doğrultuda. Avrupa'da kârlar şimdiye kadar oldukça karışıktı" ifadelerini kullandı.
Stoxx 600 Endeksi'nde işlem hacmi ise 30 günlük ortalamanın yüzde 25 üzerinde seyretti. Opsiyon fiyatlarına, göre 30 gün baz alınarak, belirlenen Euro Bölgesi hisselerinin volatilitesi, dört haftanın en düşüğüne geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)