E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriOMV Petrol Ofisi'nden Borsa'dan çıkma başvurusu---

OMV Petrol Ofisi'nden Borsa'dan çıkma başvurusu

OMV Petrol Ofisi'nden Borsa'dan çıkma başvurusu
16 Mart 2015 - 18:03 borsagundem.com

OMV Petrol Ofisi, ortaklıktan çıkarma hakkının kullanımı konusunda açıklamada bulundu

OMV Petrol Ofisi'nin hakim ortağı OMV AG, ortaklıktan çıkarma hakkını kullanmak üzere Petrol Ofisi'ne başvurdu.

Konu ile ilgili oalrak yapılan KAP açıklaması şöyle:

''İlgi: 24 Temmuz 2014, 11 Ağustos 2014, 13 Ekim 2014, 12 Aralık 2014, 9 Mart 2015 ve 13 Mart 2015 tarihli özel durum açıklamalarımız.

Şirketimizin hakim ortağı OMV Aktiengesellschaft ("OMV AG") Sermaye Piyasası Kurulu'nun ("SPK") Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakları Tebliği (II-27.1) ("Tebliğ") uyarınca ek pay alımında bulunmasını takiben, ortaklıktan çıkarma hakkını kullanmak üzere 24 Temmuz 2014 tarihinde Şirketimize başvurmuştur. OMV AG'nin başvurusu üzerine Şirketimiz 14 Ağustos 2014 tarihinde azınlık pay sahiplerinin ortaklıktan çıkarılması için SPK'ya ve paylarının borsa kotundan çıkarılması için Borsa İstanbul A.Ş.'ye ("BİST") başvurmuştur.

SPK'ya yapılan söz konusu başvuruyu müteakip, 12 Kasım 2014 tarihinde SPK'nın Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakları Tebliği (II-27.2)'nin ("Yeni Tebliğ") yürürlüğe girmesi ile Tebliğ yürürlükten kaldırılmıştır. Yeni Tebliğ (Şirketimiz dahil) mevcut başvuru sahiplerine, yeni düzenleme çerçevesinde azınlık ortaklar için satma hakkı da dahil olacak şekilde ortaklıktan çıkarma hakkını kullanmak konusunda nihai kararlarını vermeleri için 12 Aralık 2014 tarihine kadar süre tanımıştır. OMV AG Şirketimiz azınlık pay sahiplerinin ortaklıktan çıkarılması sürecine Yeni Tebliğ düzenlemeleri çerçevesinde devam edeceğini 12 Aralık 2014 tarihinde kamuya duyurmuştur.

OMV AG'nin 12 Aralık 2014 tarihinde yaptığı açıklamayı takip eden üç aylık hak düşürücü süre içerisinde satma hakkını kullanmak isteyen azınlık pay sahipleri satma hakkı taleplerini Şirketimize iletmiş ve söz konusu süre 12 Mart 2015 tarihinde sona ermiştir.  

Yeni Tebliğ'in 5/6. maddesi doğrultusunda OMV AG ortaklıktan çıkarma hakkını kullanmak üzere 16.03.2015 tarihinde (bugün) Şirketimize yeniden başvurmuştur.

Bu çerçevede Yönetim Kurulumuz, ortaklıktan çıkarma bedelinin Yeni Tebliğ'in 6/2 a)1. maddesine uygun olarak hesaplandığını, OMV AG tarafından, azınlık pay sahiplerince satma hakkı süresi içinde usulüne uygun yapılan tüm satma hakkı başvurularının gereğince sonuçlandırıldığını ve dolayısıyla satma hakkı sürecinin başarıyla tamamlandığını tespit edecek, (OMV AG ve birlikte hareket ettiği kişilerin sahip olduğu paylar hariç olmak üzere) diğer ortakların paylarının iptali ile iptal edilen bu paylar karşılığında çıkarılacak yeni payların ihracı için karar alacaktır. Ayrıca Şirketimiz Yeni Tebliğ'in 5/7. Maddesi uyarınca 14 Ağustos 2014 tarihinde SPK'ya ve aynı gün Şirket paylarının borsa kotundan çıkarılması için BİST'e yapmış olduğu başvuruları yenileyecektir.

SPK'nın ortaklıktan çıkarma işlemine ilişkin ihraç belgesinin onayını müteakip, hakim ortağımız OMV AG'ye "tahsisli bir sermaye artışı" yapılarak yeni paylar çıkarılacak ve diğer ortakların (OMV AG ve birlikte hareket ettiği kişilerin payları hariç olmak üzere) Şirketteki payları iptal edilecektir.

Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. sisteminde kayden izlenen ve iptal edilen paylara ilişkin ortaklıktan çıkarma bedeli (11 Temmuz 2014 tarihinde OMV Aktiengesellschaft tarafından kamuya açıklandığı üzere, 10 Temmuz 2014 tarihinden önceki otuz gün içinde borsada oluşan ağırlıklı ortalama fiyatların aritmetik ortalamasına tekabül eden hisse başına 4,50 TL) , Yeni Tebliğ'in 5/10. maddesi uyarınca, hak sahiplerinin hesaplarına aktarılacaktır. 
 
Bu süreç sonunda, Yeni Tebliğ'in 5/12. maddesi uyarınca Şirket payları BİST tarafından borsa kotundan çıkarılmasına ve işlem görmekten sürekli men edilmesine karar verilecek ve Şirketimiz Yeni Tebliğ'in 5/13. maddesi uyarınca SPK tarafından resen 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu kapsamından çıkarılacaktır.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ptfos mağduru17 Mart 2015 21:32

    Elimizdeki kağıdı (3 yıl bekleyip) zarararına elimizden alan şirkete paramız haram olsum, bize bu mağduriyeti sağlayan kişileri de allaha havale ediyorum....