E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıOmikron korkusu kısa sürdü, riskli varlıklara yatırım---

Omikron korkusu kısa sürdü, riskli varlıklara yatırım

Omikron korkusu kısa sürdü, riskli varlıklara yatırım
28 Aralık 2021 - 08:43 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor.

Ekonomiyi teşvik edici gelişmeler, güçlü tüketici harcamaları ardından güçlü perakende rakamları, belirti göstermemesine karşın korona virüs testleri pozitif çıkanlar ve hastalık geçirenlerle temas edenler için tavsiye edilen karantina süresi 10 günden beş güne düşürülmesi, Omikron’un ABD ekonomisine muhtemelen bir miktar ekonomik etkisi olsa da , bunun korkulan etkiyi yapmayacağı beklentisinin artması yatırımcıların daha riskli varlıklara yönelmesine bu da Wall Street’de rekor kırılan başka bir günün daha yaşanmasına neden oldu.

İngiltere ve Fransa’daki yetkililer, yüksek aşılama oranlarının, vakalar artsa bile hastanelerde yatma oranlarının düşük seyretmesini beklediklerini açıklayıp katı kısıtlamalar getirmekten kaçındılar.

Çin’de Evergrande Group hisseleri , zor durumdaki emlak geliştiricisinin inşaat çalışmalarına devam etmede ilk ilerleme kaydettiğini söylemesinin ardından %8’den fazla yükseldi.

Petrolden Japonya’nın Nikkei Hisse Senedi ortalamasına kadar çeşitli varlık sınıfları, KOVID-19’un Omikron varyantının ilk ortaya çıktığı ve yatırımcıları güvenli limanlara sığındırdığı Kasım ayının sonundaki kayıplarını geride bırakarak şu anda yaklaşık bir ayın en yüksek seviyelerinde işlem görmekteler.

Japon Nikkei 1,1 değer kazanarak 26 Kasım’dan bu yana en yüksek seviyesine ulaşırken, MSCI’nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksİ %0,23 artış gösterdi.

Güvenli liman olarak da görülen ABD doları, politika yapıcıların üç çeyrek puanlık faiz oranı sinyali vermesine neden olan FED toplantısındaki şahin bir eğimden sonra bile, emsalleri sepeti karşısında son işlem aralığının alt ucuna doğru zayıflamaya devam etti. Para birimini altı büyük rakibe karşı ölçen dolar endeksi, 96.076 ile önceki güne göre yatayda.

Gösterge 10 yıllık Hazine bonolarının getirisi %1.4824’te sabit kaldı, ancak 20 Aralık’ta %1.375’e kadar düşük olan ruh hali riskine paralel olarak geçen hafta istikrarlı bir şekilde yükseldiğini de unutmayalım.

Euro, bu ay dolar karşısında aralığının üst sınırına yakın bir yerde konsolide oldu ve 07:29 itibariyle 1.1325’den işlem görüyor.

Petrol fiyatları, bir gün önce %2’den fazla artarak bir ayın en yüksek seviyesine çıktıktan sonra , Brent ham petrolü %0,1 artışla 78,67 usd’ye yükseldi ve ABD ham petrolü %0,25 artışla 75,75 usd’den işlem görüyor.

Yurt içi ve yurt dışında öne çıkan bir verinin olmadığı yeni günde, ABD S&P Case Shiller Konut Fiyatları takip edilecek.

Günün önemli şirket haberleri 28/12/2021

 

Borsada açığa satış tedbirleri bugün de devam edecek

 

Altın yılın son haftasında sakin

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)