E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÖlüm orucundaki avukat Ebru Timtik, hayatını kaybetti---

Ölüm orucundaki avukat Ebru Timtik, hayatını kaybetti

Ölüm orucundaki avukat Ebru Timtik, hayatını kaybetti
27 Ağustos 2020 - 21:25 borsagundem.com

Adil yargılanma talebi için ölüm orucu başlatan avukat Ebru Timtik, ölüm orucunun 238. gününde Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Halkın Hukuk Bürosu (HHB), adil yargılanma talebiyle ölüm orucuna başlayan ve son günlerde hayati tehlikesi artan Ebru Timtik'in sağlık durumuna ilişkin yaptığı ilk açıklamada, "Ebru Timtik'in nabzı durdu. Doktorların kalp masajı yaptıklarının bilgisini aldık" bilgisini paylaştı. HHB, daha sonra yaptığı açıklamada ise Timtik'in yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Ne olmuştu?​

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) davasında verilen 159 yıldan fazla cezanın, avukat Barkın Timtik’e verilen ceza hariç onanması yönünde görüş bildirdi. ÇHD davasında 20 Mart 2019’daki duruşmada kararını açıklayan mahkeme, avukatlara 18 yıl 9 ay ile 3 yıl 1 ay 15 gün arasında hapis cezalarına hükmetmişti.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi de Ekim 2019’da itirazları reddederek dosyayı Yargıtay’a göndermişti.

Adli Tıp Kurumu, ölüm orucundaki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın cezaevinde kalmalarının uygun olmadığına dair rapor vermişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİR28 Ağustos 2020 10:27

    TERÖRÜ ve TERÖRİSTİ övmek en büyük suçtur. Cumhuriyet Gazetesi mutlaka yargı önünde hesap vermeli. Bazı CHP'lilerin bu kadına sahip çıkan mesajları incelenmeli ve ÖVENLER KODESE ŞUTLANMALIDIR. Bizim bir devletimiz var, TERÖRE YEDİRMEYİZ. Türk Yargısı VUR ARTIK TÜRK'ÜN YUMRUĞUNU.

  • mesut kaya28 Ağustos 2020 09:53

    Bir terör destekçisi daha ateşine kavuştu. 

  • fafa28 Ağustos 2020 09:25

    Adanmış kurban! Onu kurban olarak seçtiler.Allah aklımızı korusun,yaşamak güzel.

  • goygoy28 Ağustos 2020 09:20

    Ya şöyle yapın işte, Emniyeti, Askeri meşgul etmeyin, kendi çabalarınızla, gayet güzel.. Yatırım Tavsiyesidir

  • vatandaş28 Ağustos 2020 01:30

    oruçlu oruçlu savcı kirazı vurdurdular  kendiside pisi pisine aç geberdi vatan hainleri bu ülkede okumuş avukat olmuş tek amaçları teröristleri korumak

  • TC27 Ağustos 2020 22:30

    Ateşi bol olsun. Ateşler içinde yatsın.

  • Vb27 Ağustos 2020 21:58

    HHB , yani dhkp-c sempatizanı henüz yakalanmayan avukatlar, içlerinden birini daha öldürmüşler , polis,asker,sivil kimseyi öldüremediklerinde kendilerinden birini öldürüyorlar....