E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemOğuzhan Özbaş ve Murat Çetinkaya MB Başkan Yardımcısı---

Oğuzhan Özbaş ve Murat Çetinkaya MB Başkan Yardımcısı

Oğuzhan Özbaş ve Murat Çetinkaya MB Başkan Yardımcısı
31 Ağustos 2019 - 01:55 borsagundem.com

Cumhurbaşkanlığı kararı ile Oğuzhan Özbaş ve Murat Çetinkaya Merkez Bankası Başkan Yardımcılıklarına atandı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan (Guvernör) Yardımcılıklarına, Oğuzhan Özbaş ve Murat Çetinkaya atandı.

Söz konusu atamalar 1211 sayılı Kanunun 29'uncu maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7'nci maddeleri gereğince yapıldı.

OĞUZHAN ÖZBAŞ KİMDİR

1971 yılında doğan Oğuzhan Özbaş ise 1993 yılında Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Sonrasında eğitim hayatına Amerika’da devam eden Özbaş, 1995 yılında Carnegie Mellon Üniversitesi’nde Endüstriyel Yönetim Yüksek Lisans programını birincilikle tamamladı.

İş hayatına Ford Motor Company’de başlayan Özbaş, şirketin hazine bölümünde 1998 yılına kadar görev yaptı. 1998-2002 yılları arasında Massachusetts Institute of Technology’de (MIT) Finansal Ekonomi üzerine doktorasını aldı. Özbaş, 2002 yılında araştırmacı öğretim üyesi olarak Güney Kaliforniya Üniversitesi’ne (University of Southern California) katıldı. Lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde dersler veren Özbaş, kurumsal finans, reel yatırım, kaynak dağılımı ve aktarımı, sermaye piyasası düzenlemesi ve iktisadi organizasyon teorisi alanlarında bilimsel araştırmalar yaptı.

MURAT ÇETİNKAYA KİMDİR

1970 yılında doğan Murat Çetinkaya, 1988 yılında TED Ankara Koleji’nden, 1992 yılında da Orta Doğu Teknik Üniversitesi Malzeme ve Metalurji Mühendisliğinden mezun oldu. Yüksek lisansını Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü-Bankacılık anabilim dalında tamamladı.

Meslek hayatına T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Fon Yönetimi Müdürlüğünde başlayan Çetinkaya, Tekstilbank ve Diler Yatırım Bankası hazine bölümlerinde çalıştı. Çetinkaya 2010-2017 arasında ise Halk Yatırım Menkul Değerler AŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi, Halk Portföy Yönetimi AŞ kurucu Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yaptı. Haziran 2017’de Borsa İstanbul Grubuna geçen Murat Çetinkaya, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü, İstanbul Takas ve Saklama Bankası Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalıştı. Çetinkaya, Borsa İstanbul’daki çalışma döneminde Türk Lirası finansal mimari ve pay piyasası pazar yapılanması üzerine odaklandı.

BIST Genel Müdürü Murat Çetinkaya Merkez Bankası'na mı atanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Adem Mutlu31 Ağustos 2019 18:14

    Sadece olumlu yorumlari xikariyorsunuz twitter da kampanya baslaticaz bu ne ya

  • Enes Yokuş31 Ağustos 2019 16:27

    Murat bey çok donanımlı bir ekonomist. İnş tcmbb ye de faydalı işler yapar/yaptırılır. Para piyasalarına bakacaktır başk yardımcılıgı alanı olarak bence

  • Veli Sirin31 Ağustos 2019 13:55

    Oguzhan Bey Merkez Bankasi Para politikasi ile ilgili tek bir arastirmasi varsa cikip gostersin. Internet haberlerini okuyup Ekonomi profesorlugu havasina krndini sokan biri daha iste. Ama siz bunuda onaylamazsiniz hep olumlu yazilar cikartin ki gercekler sakli kalsin

  • Ali Aydin31 Ağustos 2019 13:47

    Oguzhan Beyin Merkez Bankasi yada Para politikalari ile alakasi yok. Bir tane makalesi yok bu konularda. Turkiyede zeki bir suru insan var sacma sapan atamalar yuzunden bu haldeyiz

  • Kerim31 Ağustos 2019 15:19

    İşi orada öğrenecekler deneme yanılma ile 

  • Selahattin abi31 Ağustos 2019 13:47

    Sn.Çetinkaya da Sn.Özbaş da donanımlı görünüyorlar umarım işlerini bağımsız bir şekilde yürütebilirler.Hayırlı olsun 

  • Volkan31 Ağustos 2019 13:18

    Oğuzhan Özbaş muhtemelen ilk 100 de Boğaziçi Endüstri Mühendisliği'ni kazanıp  bursla ABD ye gitmiştir. Zekasında şüphe yok. Önemli olan tercihlerde öncelik ne olacak. Esas olan doğru önceliklere sahip olup sonrasında doğru seçim yapabilmek. Mesela yapay zekadaki problem önceliğin neye verileceği, Robot Yasası dediler ama öyle yasa filan yok, programlayan neyi önceliyor ise robot ona göre çalışıyor. Örnek vermek gerekirse iş yerinde kullanılan iş zekası programları karı maksimize etmek, çalışanı boş tutmamak, hatalı işleri engellemek, enerji tasarrufu yapmak vb öncelikleri vardır. TCMB önceliği doğru koyar ise zeka işe yarar yoksa yanlış yöne daha hızlı gideriz. Şimdiden başarılar, bekleyip göreceğiz.

  • Ali Kantur31 Ağustos 2019 12:18

    USC seks skabdallari ile meshur bir okuldur ordan merkez bankaciligi ile alakasi olmayan bir akademisyen Hokumete cok faydali olur

  • Millet 31 Ağustos 2019 11:52

    Küçük yatırımcının paralarını lütfen ödeyin Bankasya satılacak diye hisse senedi aldık aldatildik. Ali Babacan. ..Nurettin Canikli kacamassiniz adaletten

  • Bankers31 Ağustos 2019 11:48

    Şu anda lazım olan iyi bir matbaacı abuk sabuk lüzumsuz diploma kalabalıklığına gerek yok

  • AAA31 Ağustos 2019 11:44

    Beyler bu atamalardan sonra borsadan uzak durun. Demek istediğimi 1 ay içinde anlarsınız. Demedi demeyin😊

  • Mahir31 Ağustos 2019 09:38

    Sayın özkoç çok liyakatlı göründü gözüme. Anlaşılan o da f...geri dönüşler başlamış

  • Emre Tokyel31 Ağustos 2019 03:23

    Allah yolunu açık eylesin Murat başkanın.