E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBIST Genel Müdürü Murat Çetinkaya Merkez Bankası'na mı atanıyor---

BIST Genel Müdürü Murat Çetinkaya Merkez Bankası'na mı atanıyor

BIST Genel Müdürü Murat Çetinkaya Merkez Bankası'na mı atanıyor
22 Ağustos 2019 - 18:09 borsagundem.com

Merkez Bankası'nda (TCMB) bugün itibarıyla boş bulunan iki başkan yardımcılığından birine BIST Genel Müdürü Murat Çetinkaya’nın atanması değerlendiriliyor

Merkez Bankası'nda boş bulunan iki başkan yardımcılığından birine BIST Genel Müdürü Murat Çetinkaya’nın atanması  bekleniyor. Reuters'a bilgi veren ve adlarının açıklanmasını istemeyen üç kaynak Çetinkaya’nın atamasının kısa sürede tamamlanmasını beklediklerini, benzer şekilde diğer başkan yardımcılığı atamasının yine kısa sürede gerçekleşmesini öngördüklerini belirttiler.

Başkan yardımcısı olarak atanması beklenen Çetinkaya halen Borsa İstanbul'da Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevlerini yürütüyor. 1970 doğumlu Çetinkaya çalışma hayatına Ziraat Bankası'nda başladıktan sonra kamuda birçok banka ve iştirakte yönetici olark görev aldı.

Haziran 2017'de Borsa İstanbul'a Genel Müdür ve Takasbank'a Yönetim Kurulu Başkanı olan Çetinkaya, Nisan 2019'dan itibaren ise Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Temmuz ayı başında "gerekeni yapmayan" sözleriyle nitelendirdiği TCMB eski Başkanı Murat Çetinkaya'yı görevden almış yerine Haziran 2016 dan bu yana TCMB başkan yardımcısı olarak gören yapan Murat Uysal'ı atamıştı.

Görevden Temmuz ayında alınan TCMB eski başkanı Çetinkaya ile TCMB’ye başkan yardımcısı olarak atanması beklenen Çetinkaya arasında isim benzerliği dikkat çekiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (26)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kerim soysal24 Ağustos 2019 13:11

    Hayırlısı olsun. yerli ve milli bir bürokrat. Yolu açık olsun inşaAllah.

  • Baran Kinikli24 Ağustos 2019 11:57

    Bence Halk Yatrimda arastirilsin bakalim neler cikacak ordan? Kimi kandiriyorsunuz oglum siz. Hepiniz ovunuyordunuz talebe olmakla ne olduda hepiniz birbirinizi yalanliyorsunuz simdi. Birakin bu isleri hayat kisa durust olun

  • Emre Tamoğlu24 Ağustos 2019 02:23

    kendisiyle halk yatırım döneminden tanışırım o da benim gibi Odtülüdür ve talebe evleri ile yakından uzaktan alakası yoktur, Ankaralıdır ted kolejlidir.

  • Adem Kaska24 Ağustos 2019 11:46

    Tabi ya sende Talebeseysen? Halk Yatirimda Talebe hic yokmuymus baska? Birakin bu ortbas islerini. Herkez biliyor. Nedense tum eski gururlu Talebeler simdi inkar eder oldular...

  • Metin Aydan23 Ağustos 2019 21:58

    Murat Abinin talebe evlerinden yetisme oldugunu bilmeyen yoktur. Metalurji Muhendisi Borsaci Abimiz bizim

  • ...23 Ağustos 2019 15:03

    insanlar basamaktır... tek tek çıkarsın kafalarına basıp, inandırıp..çıkıncada tek tek o basamakları degiştirir altındakileri sadece sana yagdanlık yapanları goreve alırsın...gordugum basarı deil. budur...

  • Behçet23 Ağustos 2019 13:37

    Yorumlara bakınca oynayıp kaybeden arkadaşlar kendilerinde hata arayacagına yönetime sallıyorlar. Zorla mı oynattılar size? Emeklilik ikramiyesini kim yatır dedi kağıtlara?

  • ...23 Ağustos 2019 15:45

    gerçekler karşısında, hayal peres yalanlarla insanlara mutlu taboları sunarsan, hemde devlet koltugunda ... bu durumda suçlusun. 5 kuruş değeri olmayan kağıtları halka arzlarla sokarsan bistte suçlusun... ben zaten güvenipde bunların lafına bakıp 5 kuruş para ile girmem.. ama yabancı yatırımcı bişe dedimi ozaman girerim. yabancı lafı bunların lafından daha doğru ve gerçekçi. Arkadaş saf ve masum duyguları ile kanmış, inanmış.. ben yabancı ve bist 30 kağıtlarına bakarım bakan mana foss. bu adamların demeleride fos

  • Hakan Ayan23 Ağustos 2019 14:39

    Aynen katılıyorum behçet bey

  • Murat Bardak23 Ağustos 2019 13:55

    Halk GYO halk arzinda Emlak GYO halka arzinda halk arz eden mudurdu cikti tv ye konustu. Aldim param kus oldu. Konusma

  • Mert Sevdicik23 Ağustos 2019 13:49

    Yonetimdenmisin? Hani su talebe ekibinden

  • Hayati Tunca23 Ağustos 2019 12:14

    Çok tecrübeli biri, eski beceriksiz başkan himmet karadağı ham etmişti icra kurulunu kaldırttı yetkiyi tek başına aldı, borsa swap pazarını hayata geçirdi, merkeze vizyonu geniş kişiler lazım, muhtemel para piyasalarından sorumlu Başkan yardımcılıgına atanacaktır, ki en önemli yardımcılık pozisyonudur.

  • Bekir Hazar23 Ağustos 2019 11:50

    Milli bir bürokrattır ülke ekonomisi için büyük değer Allah yokunu açık etsin

  • maarif23 Ağustos 2019 13:03

    hizmet evlerinde yetişmiş bir şakirttir.

  • AHMET ÖZBİR23 Ağustos 2019 10:35

    BİST olmuş HİÇ! Böyle başarılı(!) bir zatı yüksek yüksek tepelere kondurtmak gerek!

  • Stenia23 Ağustos 2019 10:20

    Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım arkadaşlar.. BİAŞ GM'nin küçük yatırımcıyı bilerek mağdur etmesi gibi bir durum teknik olarak mümkün değildir. Borsa sadece bir pazardır... Küçük yatırımcı olarak; derinliği olan, işlem sırası/tahtası  etkin çalışan, uzun vadede risksiz getirili enstrumanlardan her zaman daha iyi kazanç sağlayan pay senetlerine "yatırım" yapmayıp, derinliği olmayan genellikle manipülatörlerin işlem yaptığı pay senetlerinde kısa dönemde büyük kazanç sağlamak amacıyla "borsa oynarsanız" olacağı budur. Kısa dönemde köşeyi dönene rastlamadım bu piyasada..

  • Milyoner adayı23 Ağustos 2019 10:09

    Dünyada böyle başka spk örneği varmı acaba, küçük yatırımcının karşısında duran, teknosa ve ekgyo yıllar önce kaçtan arz oldu şu anki fiyatı ne vb,vb.

  • Okie Dokie22 Ağustos 2019 22:13

    Benim de adım Murat Çetinkaya. Yarın resmi gazeteyi takip edeyim bakim bana da bir piyango vurmuş mu şöyle bir daire başkanlığına da hayır demem.

  • Vedat22 Ağustos 2019 22:00

    İzocamda küçük yatırımcıyı magdur ettin başkan sermayeden yana tavır aldın ALLAHA havale ediyorum

  • Gurkan sa.22 Ağustos 2019 21:00

    Merkeze değil okyanus ötesine gönderin 1 ayda çıktığını 2 günde geri alıyor bu nasıl borsa

  • Pakize ak22 Ağustos 2019 20:08

    Türkiyede borsa oynanilnaz, kumardır, bataklıktir

  • Stenia23 Ağustos 2019 11:13

    Tanımlamada hata net görülüyor.. "Borsa oynamayı seçerseniz" yaptığınız iş bir oyundur, her oyunda risk ve kaybedeni-kazananı vardır. Bilinçli ve selektif bir şekilde Borsada işlem gören şirketlere "uzun vadeli yatırımı seçerseniz" her türlü tasarruf aracından çok daha fazla gelir elde edersiniz; yani kendi seviyenize göre zenginleşirsiniz.. Once tanımlamayı iyi yapmamız gerekiyor... Nacizane...

  • Ali22 Ağustos 2019 19:56

    Çok kişinin hakkını yedi izocam da

  • Keklik22 Ağustos 2019 18:46

    Biyik bırakmalı acil olarak

  • b.kemancı22 Ağustos 2019 18:21

    bist oyuncak oldu zaten gelen 1ay zor duruyor iyi bir arpalık  küçük yatırımcı için ne yapmışlar ..latexs  ege holdinğ bizim paraları pul ettiniz  yapacağınız faydalı bir işi yapmadı iseniz bütün haklarımı haram ediyorum .yigenlere ve müsaade ednlere..

  • Sadi22 Ağustos 2019 20:44

    Aynen bende ky yatırımcının hakkını yiyenlere yedirenlere buna müsade eden SPK ya hakkım haram olsun MDRNU EGHOL CLKHOL de tüm varlığımı kaybettim. Dolandırıcıların yuvası borsa kapatılsın Borsa başkanıymış SPK başkanıymış hiç biri bir işe yaramaz