E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÖğretmenler maddiyat nedeniyle tatil yapamıyor---

Öğretmenler maddiyat nedeniyle tatil yapamıyor

Öğretmenler maddiyat nedeniyle tatil yapamıyor
19 Haziran 2014 - 09:14 borsagundem.com

Türkiye’de bir çok aile okulların kapanmasıyla birlikte tatil planları yapmaya başlarken öğretmenler bu yıl da tatili evlerinde geçirecek

Türkiye’de birçok aile okulların kapanmasıyla birlikte tatil planları yapmaya başlarken öğretmenler bu yıl da tatili evlerinde geçirecek. Öğretmenlerin yüzde 70’i maddi durumları el vermediği için tatillerini evlerinde ve memleketlerinde tamamlayacaklar. Öğretmenlerin yüzde 48’inin ise bugüne kadar hiç tatile gidemediklerini belirlendi. 
Bağımsız Eğitim-Sen’in Türkiye genelinde 38 kamu ve özel okul ile dershanede görev yapan bin 338 öğretmen ile yaptığı anket çalışması, öğretmenlerin yüzde 70’inin yaz tatillerini evlerinde veya memleketlerinde geçireceklerini ortaya çıkardı. Öğretmenlerle yüzyüze yapılan görüşmelerde öğretmenlerin büyük bir kısmı maddi imkanlarının tatil yapmaya el vermediğini, bu nedenle tatile düşük bir bütçe ayırabildiklerini ve bunun da yeterli olmadığını söylediler. 

TATİLE ÇIKABİLECEK YÜZDE 15’LİK DİLİM İSE “UCUZ” OTEL TERCİH ETTİ

Yapılan çalışamaya göre, tatil masraflarını genelde kredi kartına taksit yaptırarak ödeme imkanı bulan yüzde 15’lik bir öğretmen grubu ucuz otellerde tatil yapacaklarını belirtti. Tatile çıkabilecek maddi olanaklara sahip öğretmenlerin otelde aradığı öncelikli özelliğin ise hesaplı bir otel olma özelliği olduğu belirlendi. 
Öğretmenlerin yüzde 48’i ise bugüne kadar hiçbir tatil köyünde tatil yapamadıklarını belirtti. 

ÖĞRETMENLERİN YÜZDE 34’Ü EK İŞ YAPACAK

Kamuoyunda öğretmenlerin çok tatil yaptıklarına ilişkin bir algı oluşturulsa da öğretmenler okullar kapandıktan sonra 20 gün daha seminer çalışması adı altında, okullarda çalışmalarına devam ediyorlar. 
Ardından ise öğretmenler ek geçim kaynağı için ikinci bir iş arayışına koyuluyorlar. Araştırma kapsamında görüşülen öğretmenlerin yüzde 34’ü yaz tatilinde ek iş yapacağını belirtirken, bunu genelde çocuklarının eğitim masraflarını karşılayabilmek için yaptıklarını söylediler. Öğretmenler ek iş olarak yine özel ders, kurs vb. çalışmaları tercih ediyor. 

BAĞIMSIZ EĞİTİM-SEN BAŞKANI SOY: ÖĞRETMENLERE HAK ETTİKLERİ ÜCRET VERİLMİYOR

Bağımsız Eğitim-Sen Genel Başkanı Abdullah Soy, konuya ilişkin açıklamasında, öğretmenlerin maddi olanaksızlar nedeniyle her yıl olduğu gibi bu yılda tatillerini evlerinde geçireceklerine dikkat çekti. Uzun eğitim-öğretim yılı sonunda öğretmenlerin de güzel bir tatil yapmayı hak ettiklerini söyleyen Soy, ancak öğretmenlerin aldığı maaşların buna imkan vermediğini ifade etti. Öğretmen ücretlerinin AB ülkelerinin çok altında seyrettiğine vurgu yapan Soy, “Öğretmen ücretleri yukarı yönlü yapılandırılmaz ve bu şekilde enflasyon karşısında erimesine izin verilmeye devam edilirse, yakında öğretmenlerin tamamı ek iş yapmaya mecbur olacak. Birçok öğretmen ailesi ile birlikte geçim sıkıntısı yaşıyor. Bu devletin ayıbıdır. Bu durumun derhal düzeltilmesi gerekir” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)