E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıOdaş Enerji hissesinde yükseliş olabilir---

Odaş Enerji hissesinde yükseliş olabilir

Odaş Enerji hissesinde yükseliş olabilir
11 Mart 2016 - 09:45 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da işlem gören Odaş Enerji'nin güçlü bilanço açıklaması ilgiyi artırabilir

Bazuka mı, bumerang mı?
Avrupa Merkez Bankası dün beklentilerden çok daha güçlü bir politika paketi açıkladı. Piyasa beklentisi bankanın mevduat faizinde sınırlı bir indirime gitmesi ve QE miktarını artırmasıydı. Avrupa Merkez Bankası bekleneni yapmakla kalmadı, ek olarak politika faizini sıfıra indirdi, QE paketinin içine şirket tahvillerini ekledi ve bankalara borç verme faizini -%0,4 olan mevduat faizine kadar indirebileceğini açıkladı.
Beklentinin çok üzerinde gelen politika paketine piyasaların ilk tepkisi avroda %1’in üzerinde kayıp, Avrupa borsalarında %3’e yaklaşan değer kazancı ile oldu. Ancak Draghi’nin faiz indiriminin sonuna gelindiği mesajı üzerine piyasalardaki iyimser hava tersine döndü. Avro %2’ye yakın değer kazanırken, Avrupa borsaları %2’ye yakın değer kaybetti. Draghi’nin bazukası piyasaları ve kendisini vuran bir bumeranga dönüştü. Her ne kadar Draghi dünkü önlemlerin son birkaç dönemdir devam eden gevşeme politikalarında son nokta olduğunu belirtse de AB’de kredi büyümesinin sağlanamaması durumunda gözlerin ECB’ye yeniden çevrileceğini düşünüyoruz. Parasal genişlemelerin riskli aktifler için olumlu olduğu söylenebilir. Özellikle Türkiye gibi yurtdışı tasarruflara ihtiyacı olan ülkeler için bu daha doğru gözüküyor bu anlamda dünkü önlemlerin Türkiye için olumlu olduğunu düşünmekteyiz.
Avrupa endeks future’larının ekside olması nedeniyle hafif satıcılı bir seyirle güne başlayabiliriz fakat TL’nin ve uzun vadeli faiz oranlarının olumlu görünümü bu satışı sınırlandıracaktır.
Şirketler tarafında özellikle Odaş’ın kuvvetli 4Ç15 sonuçları hisseye olan ilgiyi bugün arttıracaktır. Kardemir ise iyi bir kar açıklamasına rağmen faaliyet gelirlerinde gözlenen zayıflık hafif olumsuz bir tablo ortaya çıkartabilir.

İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)