E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisObama başkan adayını bekletecek---

Obama başkan adayını bekletecek

Obama başkan adayını bekletecek
29 Temmuz 2013 - 07:34 borsagundem.com

Obama yönetiminden bir yetkili, ABD Başkanı'nın en azından Eylül'e kadar Fed Başkanı'nın yerine gelecek adayı seçmeyeceğini söyledi

ABD'de Demokrat senatörler Başkan Barack Obama'nın bir sonraki Fed Başkanlığına, bankanın şu anki başkan yardımcısı Janet Yellen'ı getirmesini isterken, yönetim yetkililerinden biri Obama'nın en azından Eylül'de kadar merkez bankasında Ben S. Bernanke'nin yerine gelecek adayı belirlemeye hazır olmayacağını söyledi.
Yetkiliye göre Obama henüz bu yönde bir karar almadı ve 2. dönemi 31 Ocak'ta dolacak olan Bernanke de 3. dönem başkanlığı isteyeceği ya da kabul edeceği yönünde bir sinyal vermedi.
ABD Başkanı Obama geçtiğimiz ay Fed başkanının "istediğinden" daha uzun süre başkanlık görevinde kaldığını söyledi. Beyaz Saray yetkilileri Obama'nın merkez bankası üzerinde nasıl bir iz bırakacağına odaklanmaya başladı.
Senato'daki Demokratlar'ın üçte biri Yellen'ı öven bir mektubun altına imza atarak, Obama'yı Yellen'ı seçmeye teşvik etti. Bloomberg'in ele geçirdiği ve dün gönderilen mektupta başka kimsenin adı geçmezken, diğer bir aday olarak öne çıkan isim ise Obama'nın eski danışmanlarından Lawrence Summers.
Senatörler mektuplarında "Ülkenin banka regülatörü olarak sağlam geçmişe sahip bir başkana ihtiyacı var" diyerek, Yellen'ın San Francisco Fed Başkanlığı zamanında konut balonu ve gölge bankacılığındaki tehditleri görmüş olduğunu not düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)