E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriO şirket uzaya uydu gönderdi---

O şirket uzaya uydu gönderdi

O şirket uzaya uydu gönderdi
04 Ocak 2023 - 09:30 borsagundem.com

Kontrolmatik’in ürettiği uydu dün yörüngesine yerleştirildi.

BORSAGUNDEM.COM

Kontrolmatik bugün yaptığı açıklamada yüzde 25 iştiraki Plan-S Uydu ve Uzay Teknolojileri firmasının SpaceX aracılığı ile bir uyduyu yörüngesine gönderdiği belirtildi.

Konu ile ilgili açıklamada uydunun Kontrolmatik tarafından üretildiği ifade edildi.

Açıklamada Connecta T1.2 uydusunun Plan-S Uydu ve Uzay Teknolojileri firmasının uzaya gönderilen İkinci uydu olduğu belirtildi. Uydunun 3 Ocak 2023 günü SpaceX vasıtasıyla yörüngesine gönderilip yerleştirildiği ifade edilirken Türkiye saati  ile 22:16’da da uyduyla ilk haberleşmenin sağlandığı belirtildi.

Şirket, Connecta T1.2 uydusunun uzayda yenilikçi IoT bağlantı teknolojisini doğrulamak için çeşitli görevler yürüteceğini ifade ederken detaylar hakkında bilgi vermedi.

Borsada 5 sektör kazandırdı

 

TSKB ve Ayes Çelik sorusu

 

Günün önemli şirket haberleri 04/01/2023

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • acacu04 Ocak 2023 22:03

    Bizim ekonomiyi yönetenleri de uzaya göndersenize sevabına

  • Mucise Reis : )04 Ocak 2023 10:18

    Genel kültür olsun... ilk olarak elın'ın uyduları ile yörünmgeye çıkma programı var TürkiyeMilli Uzay programı.. sonrasında kendi uzay roketlerimizile yörüngeye girme söz konusu olacak. Ama öncesinde yörüngeye giden ilk motor sistemimiz test edilecek. Yani uzayda motor kendi kendine itmne gücü sergileme testleri... İlerleyen aşamalarda aya ilk cizmi bırakıcaz. Bildiğin aya çakılacak :D amaç ilk inişi yapmak. sonrasında aya normal yumuşak iniş gerçekleştirilecek. Yani uzay programı Türkiyenin var.  Kontrol matık ay ile ilgili çalışmalar düşünüyordu. Belki çok ileride global bir adım atan firmalarımızın. iha, siha, drone, kumandalı tank türü cihazlarımız ayda gezecek :D biz görürmüyüz? ömür meselesi.. ama bu alanda atılan emekleme adımı bunlar. Tabi aya gidecek ink astronotta olacak. Ne kadar ithal ve taşeronlarla bu işi yapsakda  astonot diyoruz işte. Yoksa parayı veren zaten çıkıyor uzaya