E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıO hissenin performansı olumlu etkilenebilir---

O hissenin performansı olumlu etkilenebilir

O hissenin performansı olumlu etkilenebilir
17 Şubat 2016 - 09:24 borsagundem.com

Vestel Elektronik hissesinde satışlar iyileşmeye devam ediyor

Artan Jeopolitik riskler + Küresel risk iştahında oynaklık  = TL/dolar tekrar 3.0TL sınırında…

TL varlıklardaki olumsuz ayrışma dün de devam etti. Türkiye’nin Suriye sınırına yakın PYD/YPG güçlerine top atışına devam etmesi ve Rusya tarafından yapılan sert açıklamalar, Türk ve Rus askerlerin Suriye’de karşı karşıya gelmesi ihtimali ile ilgili duyulan endişeler bunda etkili oldu. Bu sabah Reuters’ da yer alan habere göre dün akşam yapılan BM Güvenlik Konseyi toplantısında üyelerin tamamı Türkiye’nin eylemleri ile endişelerini dile getirdi.  
Öte yandan, Dışişleri bakanı Çavuşoğlu’nun yaptığı açıklamalarda Suriye’de sadece Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye’nin kara operasyonu yapmasını beklemenin doğru olmayacağını belirtti ve ABD’li yetkililerin YPG konusunda Türkiye’nin hassasiyetini anladıklarını ilettiklerini belirtti. Kara operasyonu olmaması riskleri sınırlayacaktır.  Politika tarafında ise dün CHP Anayasa komisyonundan ayrılacağını açıkladı. Bu durumda komisyonun dağıldığı yönünde haberler var. Görüşmelerin muhalefet partilerinin destek vermeyeceklerini açıkladıkları başkanlık sistemi konusunda düğümlenmesi bekleniyordu. Komisyonun faaliyetlerinin son bulması referanduma gitmesi beklenen süreci kısaltabilir.  

Yurtdışı tarafta ise petrol fiyatlarının tekrar gerilemesi ve Avrupa’da banka hisselerinde tekrar satışların gelmesi risk iştahında tekrar kötüleşmeye sebep oldu. Rusya ve Suudi Arabistan petrol üretimini Ocak seviyesinde dondurma kararı alırken, İran, Irak ve Venezüella’nın bugün bir araya gelmesi bekleniyor. Iran’ın üretimi dondurma kararına katılması beklenmiyor. 

Dünkü işlemlerde MSCI Türkiye endeksi %1.5’a yakın göreceli düşüle MSCI gelişmekte olan ülke endeksinden olumsuz ayrışmaya devam etti. MSCI TR’nin F/K oranı bazındaki iskontosu %28’e yükseldi. Iskonto oranında yıl sonunda gördüğümüz %29’luk seviyenin beklenmedik jeopolitik bir gelişme olmadığı takdirde aşılma ihtimalini oldukça düşük görüyoruz.  Bugün BIST’de hafif aşağı yönlü bir açılış beklemekteyiz.  Yurtiçinde önemli bir veri akışı bulunmuyor. ABD de FED tutanakları, konut başlangıçları ve endüstriyel üretim verileri izlenecek. 

Bizim toptan 2015 yılı vergi kârını 8 milyon TL olarak açıkladı. Bu 12 milyon TL olan UFRS beklentimizin altında. Geçmiş yıllara baktığımızda UFRS karı vergi kârının genellikle üzerine çıkıyor. Bu durumda UFRS karı beklentilerimize yakın gelebilir. Vestel Elektronik’in yıl sonu net kârı ise geçen yılın aynı dönemine göre satışlarda iyileşmeye işaret ediyor. Kurdaki gerileme son çeyrek net kârını olumlu etkilemiş. Sonuçlar hisse performansını olumlu etkileyebilir.  

Emre Sezan - İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • memet17 Şubat 2016 11:59

    adi adamlar VESBE de %40 düştü. bunların karla falan işi yok. ben olsam atarım bunları yıldız pazardan