E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNükleer Güç Santrallerinin Proje ve Kabul Yönetmeliği Resmi Gazete'de---

Nükleer Güç Santrallerinin Proje ve Kabul Yönetmeliği Resmi Gazete'de

Nükleer Güç Santrallerinin Proje ve Kabul Yönetmeliği Resmi Gazete'de
18 Ocak 2019 - 08:03 borsagundem.com

Nükleer Güç Santrallerinin Proje ve Kabul Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının Nükleer Güç Santrallerinin Proje ve Kabul Yönetmeliği ile ilgili kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yönetmeliğin amacı nükleer güç santrallerinin modern teknolojiye uygun tesis edilebilmesi için proje onay ve tesis kabul işlemlerinin, ilgili mevzuat, standart ve şartnamelere uygun olarak yapılması veya
yaptırılması, söz konusu tesislerin iletim veya dağıtım şebekelerine uyumlu olarak bağlanması, can, mal ve çevre emniyetinin sağlanması ile proje onaylarını, projelerine göre yapılan tesislerin test, kontrol ve kabul işlemlerini yürütecek kurum/kuruluşların yetkilendirilmesine ilişkin usul ve esasların belirlenmesi olarak gösterildi.

Yönetmelik, nükleer güç santrallerine ilişkin test, kontrol, kabul süreçleri ve işletme döneminde uyulması gereken hususlar ve bu faaliyetleri yapacak kurum/kuruluşların yetkilendirilmesine ilişkin
esasları kapsıyor.

Kamu kurum ve kuruluşlarınca yatırım programına alınarak yapılan ya da yaptırılan nükleer güç santrallerinin kabul işlemleri yürütülürken kamu kurum ve kuruluşları tarafından düzenlenen
sözleşmeler, şartnameler, usul ve esaslar ile kamu ihale mevzuatı hükümleri bu Yönetmelik hükümleriyle birlikte uygulanacak.

NGS?ler için sistem işletmecisi ile Sistem Bağlantı Anlaşması imzalanmış olması koşulu ile TAEK tarafından verilen İnşaat Lisansı proje onayı yerine geçecek.

Tesisin ön kabulü öncesi, sistem işletmecisi ile Sistem Bağlantı Anlaşması imzalanmış olması koşulu ile EİH, ENH, şalt sahası tesislerinin proje onay işlemleri, ilgili mevzuat uyarınca yetkili kurum ya da kuruluşlarca, Elektrik Tesisleri Proje Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde yapılacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)