E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNovak: Rusya’nın enerji kaynaklarına alternatif yok---

Novak: Rusya’nın enerji kaynaklarına alternatif yok

Novak: Rusya’nın enerji kaynaklarına alternatif yok
25 Aralık 2022 - 17:27 borsagundem.com

Rusya Başbakan Yardımcısı Novak, yaptığı açıklamada Enerjide Rusya’sız bir dünya olamaz, Rusya’nın sunduğu enerji kaynaklarına alternatif olmadığını söyledi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rusya’nın sunduğu enerji kaynaklarına alternatif olmadığını söylerken, dünyanın Rusya’sız var olamayacağını bildirdi.

Enerjiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Novak, Rus resmi haber ajansı TASS’a açıklamalarda bulundu. 

 Gazetemru'nun haberine göre, Novak, Rus enerji kaynaklarının değiştirilemeyeceğini açıklamasında vurgularken, “Açıkçası, enerji kaynaklarının tüketimi gelecekte sadece artacaktır. Bu nedenle dünya ekonomisinin bizim enerji kaynaklarımız olmadan nasıl idare edeceğini hayal bile edemiyorum. Yerimize geçecek kimse yok, bu imkansız. Enerjide Rusya’sız bir dünya olamaz” dedi.

Novak, Rusya’nın dünyanın en büyük enerji oyuncusu olduğuna dikkat çekerken ,küresel gaz ihracatının yüzde 20’si ve petrol ihracatının yüzde 20’sinden fazlasına sahip olan Rusya’nın aynı zamanda dünyanın üçüncü büyük kömür tedarikçisi olduğunun altını çizdi.

Rusya’nın aynı zamanda petrokimya ve hidrojen ile uğraştığını belirten Başbakan Yardımcısı, geleneksel ve yeni enerji geliştiren ülkenin nükleer enerji ve enerjiye erişim ve tedarik teknolojilerinde büyük deneyim ve benzersiz yetkinliklere sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Birol: Rusya'ya petrol yaptırımları büyük bir üretim krizi yaratacak

Novak’tan Türkiye’de gaz merkezi açıklaması

Rusya'dan şirketlere tavan fiyatla petrol satışını yasaklama planı

Rusya'dan petrol üretimine ilişkin açıklama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)