E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNorveç, Ukrayna'ya doğrudan silah satabilecek---

Norveç, Ukrayna'ya doğrudan silah satabilecek

Norveç, Ukrayna'ya doğrudan silah satabilecek
02 Ocak 2024 - 03:54 borsagundem.com

Norveç hükümeti, yerli üretim silah ve savunma malzemelerinin doğrudan Ukrayna'ya satışını onayladı. Karar sonrası Norveçli şirketler, Ukrayna’ya silah ve savunma ürünlerini ihraç etmek için ülkenin Dışişleri Bakanlığı’na izin başvurusunda bulunabilecek

Norveç hükümetinin, yerli üretim silah ve savunma ürünlerinin bugünden itibaren doğrudan Ukrayna’ya satışına izin verdiği belirtildi.

Norveç, 1 Ocak 2024 itibarıyla Ukrayna’ya doğrudan silah satışına onay verdi.

Norveç hükümetinin açıklamasında, Rusya’nın Ukrayna’da yürüttüğü özel askeri harekatının Norveç güvenliği için büyük tehdit oluşturduğu iddia edilirken, “Ukrayna'nın desteği Norveç ve Avrupa'nın güvenliği açısından önemli. Yasadışı saldırgan savaşın uzama olasılığını öngöremeyiz. Bu yüzden hükümet, Norveç savunma sanayisinden Ukrayna'ya doğrudan silah ve savunma ürünleri satışına izin verilmesine karar verdi” açıklaması yapıldı.

Alınan karar sonrası Norveçli şirketler, Ukrayna’ya doğrudan silah ve savunma ürünlerini ihraç etmek için ülkenin Dışişleri Bakanlığı’na izin başvurusunda bulunabilecek.

ABD'den Ukrayna'ya bir yardım daha

 

Ukrayna: Savaş bitmeden NATO'ya üye olamayız

 

Rusya'nın dondurulan varlıkları Ukrayna için kullanılacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)