E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinNew York'lu Türk yönetmenden iddialı film---

New York'lu Türk yönetmenden iddialı film

New York'lu Türk yönetmenden iddialı film
08 Nisan 2015 - 01:17 borsagundem.com

Nergis Şentürk yazıp yönettiği Melissa’da gerçek bir hayat hikayesini beyaz perdeye taşıyor. Film Haziran’da New York’lu sinema severlerle buluşacak.

MURAT SORAL – FİNANSGUNDEM.COM
Üniversite yıllarında başlayan sinema aşkını New York’a taşıyan Nergis Şentürk, senaryosunu yazıp yönetmenliğini yaptığı Melissa ile beyaz perdeye damgasını vurmaya hazırlanıyor. Bir transseksüelin gerçek hayat hikayesinin anlatıldığı Melissa’nın montajda olduğunu söyleyen Nergis Şentürk, “Filmimiz Haziran ayında gösterime girecek” diyor.

Yeşilcam’dan Meltem Mete ile Broadway şovlarının tecrübeli oyuncusu  Richard Kohn’un rol aldığı Melissa filminin asıl sürprizi ise karaktere can veren Deniz Turkan. Geri sayımla birlikte büyük bir heyecan yaşadığını belirten New York’lu Türk yönetmen Şentürk, Melissa’yı şöyle anlatıyor:

“Ali, kendini kadın hisseden genç bir adamdır. Cinsiyet değiştirmek ve yeni bir hayata başlamak için evden kaçar. O artık Melissa’dır, gece kulüplerinde şarkıcılık yaparak hayatını kazanır ama yıllar sonra geçmişiyle yüzleşmesi gerekecektir. Melissa ve ailesini zorlu bir dönem bekler.

Melissa benim hem yazıp hem yönettiğim, Melissa karakterini canlandıran Deniz Turkan’ın gerçek hayatından alınmış bir kesit. Transseksüel bir insanın kendi ailesi tarafından nasıl dışlandığını ve aynı  zamanda çok güçlü olan aile bağlarının onları tekrar nasıl bir araya getirdiğini anlatan bir drama.

Filmimizde Melissa’nın annesini eski Yeşilçam artistlerinden Sayın Meltem Mete, babasını da Broadway şovlarında rol almış tecrübeli oyuncumuz Richard Kohn canlandırıyor. Montajda olan filmimiz Haziran ayında gösterilecek.”
 
YONETMEN-YAPIMCI: NERGİS ŞENTURK
Nergis Şentürk kendini anlatıyor:

“Üniversiteden mezun olunca Sinan Çetin’e ait olan Plato Film’de Prodüksiyon Asistanı olarak ise başladım. Birçok yapımda prodüksiyon ve reji asistanlığı yaptım. Daha sonra farklı kültürleri tanımak ve kendimi geliştirmek amacıyla üç sene boyunca dünyayı gezdim. En son durağım olan New York’ta bulunan Digital Film Academy’de Film Yapımı ve Yönetmenlik eğitimi aldım. Şu an freelense işler ile birlikte MG. Cinecraft adlı Film şirketinde Yönetmen olarak çalışıyorum…”
 
FİLMOGRAFİ:
*MAGIC MASTER 2013 Yazar-Yönetmen-Yapımcı (Montreal Black Film Festivali, Art All Night Trenton Film Festivali, En iyi Yönetmen Ödülü Short of The Month Film Festivali)

*ENLIGHTENMENTS 2013 Görüntü Yönetmeni

*LILY 2013 Yardımcı Yönetmen

*GOOGLE GLASS Reklamı 2014 Yapım Asistanı

*REVENGE OF A HEART 2014 Görüntü Yönetmeni

*THOUSANDS SONNETS OF THE SUN 2014 Görüntü Yönetmeni

*WALLS 2014 Yardımcı Yönetmen

*MELISSA 2014 Yazar-Yönetmen-Yapımcı

*V CARD Documentary Project 2014 Yönetmen

*ONE MINUTE NEWYORK 2014 Yapımcı-Yönetmen

*MUSIC VIDEOS: Seven Saraqi WORK 2013 (En İyi Müzik Video Albanian Music Awards)

*Cenk Yüksel ASK FACASI 2013

*Tweezie BROOKLYN LUV 2014

*DJ OV Seven Old Ladies 2014

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)