E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNATO: Türk-Amerikan askeri ilişkileri kesinlikle pozitif---

NATO: Türk-Amerikan askeri ilişkileri kesinlikle pozitif

NATO: Türk-Amerikan askeri ilişkileri kesinlikle pozitif
18 Haziran 2019 - 12:11 borsagundem.com

NATO Avrupa Yüksek Müttefik Komutanı Orgeneral Tod Wolters, ABDSavunma Bakan Vekili Patrick Shanahan ile mevkidaşı Hulusi Akar'ın gelecek hafta S-400 ve F-35 alımını konuşmak için bir araya gelebileceğini söyledi.

ABD ve Türkiye arasındaki S-400 gerginliği konusunda NATO'dan yeni bir açıklama yapıldı.

NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Hava Komutanı Tod Wolters, ABD ile Türkiye arasındaki askeri ilişkilerin "tamamen ve mutlak olarak sağlam olduğunu" söyledi.

ABD'li general, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan'ın önümüzdeki hafta Brüksel'deki NATO Zirvesi'nde bir araya gelebileceğini hatırlattı.

Fransa'nın başkenti Paris'te devam eden Uluslararası Havacılık Fuarı sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan ABD'li general şu ifadeleri kullandı:

"S-400 ve F-35'leri aynı noktada konuşlandırmamız mümkün değil. Türkiye ile bu konuda görüşmelerin süreceğini biliyorum. Konunun detayları Türk Savunma Bakanı Hulusi Akar ve ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan arasında. ABD'li general, ''Akar ve Shanahan, gelecek hafta Brüksel'deki NATO Savunma Bakanları Zirvesi''nde görüşme fırsatı bulabilir.''

 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALAATTİN CAMGÖZ18 Haziran 2019 19:39

    erkek ise delikanlı ise, eğer abd gerçekten süper güç ise  abd bize f 35 vermesin.ben zannetmiyorum.abd köpükler gibi bin pişman petroitleri vermediğinden.büyük bir hata yapan abd f 35 eşek gibi bizlere verecektir.keşke vermezse iş te o zaman abd ile ilişkileri keseriz ve rusya ile entreğre oluruz.ülkemizdeki tüm pislikleri ve şehitleri abd yapmıştır.bunlar bizin dostumuz değil baş düşmanımızdır.

  • : )19 Haziran 2019 08:41

    ulen 3 yıl önce rusya kominist. dinsiz imansız düşman derdin. rus uça düşünce beyram ederken..şimdi abd düşman rusya dostmu oldu :)) nasıl bir mide seninkisi. :))

  • Ekonomist 18 Haziran 2019 19:36

    Türkiye ekonomosi pamuk ipliğine bağlı. Büyük ekonomilerle savaşamaz ancak onların destekleriyle ayakta kalabilir. Dışa bağımlı bir ülkeyiz sakın algı yapıp insanları kandırmayalım. Görünen köy kılavuz istemez

  • GoYankee18 Haziran 2019 13:50

    Dirayetli olunca dik durunca, ekonomik ataklara dayanınca, en önemlisi halk olarak olan biteni görüp birlik olunca sorun olmuyor. Doğu akdeniz ve oradaki kaynaklar önemli, önümüzde tekrar test edileceğimiz zamanlar gelecek. Kısır iç çekişmelere paye vermeyelim. Dik duralım yine biz kazanacağız.

  • önemli olan18 Haziran 2019 13:00

    Türkiye ile yolları ayırırsa ABD bilsinki, Rusya ya yanaşacağız..ortak roketler, ortak silahlar, ortak askeri tatbikat işbirliklerine başlayacağız. ABD bu durumda Türkiye ye daha sert tedbirler yaptırımlar ambargolar yapacak, ozaman türkiye komple ipleri kopartacak.ABD bunu istemez. ABD Almanyayı ve avrupa birliğin ibakılıyor, ABD akdenizdeki yeraltı kaynaklarını kontrolu dışı kullanılmasını istemiyor, o bakımdan Türkiye önemli, direnmesi gerekli. Hala yunanın adalara gelip kuzu çevirmesine seyirci kalıp, susanların nasıl dik durup direneceğini merak ediyorum...Umarız cidden rest çekerler, seçim meydanlarında şahinler, masa başında güvencin kalıyor, rahip olayı, alman gazeteci olayı, abd konsolosluk çalışanı, halk bank olayları vb.. vb.. suriye olayına bişe demiyorum bile,...

  • Murat18 Haziran 2019 23:35

    Abd herzaman bizi satmaya hazır bizle hasım olur israille dost ve beraber otadoğuya pislerler