E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNATO olağanüstü toplanıyor---

NATO olağanüstü toplanıyor

NATO olağanüstü toplanıyor
28 Şubat 2020 - 09:46 borsagundem.com

NATO, İdlib'deki saldırının ardından Türkiye'nin talebi üzerine bugün olağanüstü toplanacak

NATO, İdlib'deki saldırının ardından Türkiye'nin talebi üzerine bugün olağanüstü toplanacağı duyuruldu. NATO Başkanı Jens Stoltenberg, NATO'nun 4. madde üzerine toplanacağını belirtti.

NATO'NUN 4. MADDESİ

NATO'nun 4. maddesinde, "Taraflardan herhangi biri, Taraflardan birinin toprak bütünlüğü, siyasi bağımsızlığı ya da güvenliğinin tehdit edildiğini düşündüğü zaman, tüm taraflar birlikte danışmalarda bulunacaklardır." ifadelerine yer veriliyor.

NATO SALDIRIYI KINAMIŞTI

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Esad rejimi ve destekçisi Rusya'nın İdlib'deki saldırılarını kınadı ve saldırılara son vermeleri çağrısında bulundu.

NATO Sözcüsü Oana Lungescu, Stoltenberg ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu arasında gerçekleşen telefon görüşmesi hakkında bilgi verdi. Buna göre, Genel Sekreter Stoltenberg, Esad rejimi ve destekçisi Rusya'nın İdlib'de ayrım yapmaksızın süren hava saldırılarını kınayarak, saldırılara son vermelerini istedi.

Esad rejimi ve destekçisi Rusya'ya, uluslararası hukuka uyma ve Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde yürütülen barış çabalarına destek vermesini isteyen Stoltenberg, tüm taraflara itidal çağrısında bulundu.

Stoltenberg, "Tüm taraflar, gerginliği azaltarak bu çok tehlikeli durumun ve bölgedeki korkunç insancıl koşulların daha da kötüleşmesini engellemeli." vurgusunu yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hakan28 Şubat 2020 10:56

    Avrupa ya gidecek multeciler için kapıları açmalıyız ve 1 hafta bu süreci takip etmeli. Açıklama olarak ta bu kadar insanı taşımamız ve bakmamız çok zor deyip 500000 kadar insanın Avrupa ya girişine göz yumarak sonuçta ne olacağını görelim. Ayrica bundan sonraki süreçte gelen göçmenlere Avrupa sınır kapısı açıldı diyelim. Bu sorun Avrupa nin da sorunu dur. Onlar da taşın altına elini koysun. Artık bakamıyoruz diyelim açıklamaya

  • gti28 Şubat 2020 10:43

    Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur demiş Atalarımız boşuna dememiş. NATO bizim için kılını kipırdatmaz sadece kınama yayınlayacak o kadar.

  • fafa28 Şubat 2020 10:31

    Nato ne diyecek:Türk topraklarına saldırı olmadı ki,yardıma geleyim.Zaten etmezler de .

  • ee28 Şubat 2020 10:11

    1-Rusya ve esad uzlaşırsa, iran yeni dizaynlarını suriyede kurar.. ypg desteği abd tarafından karşılık bulmaz . abd sahada güç istihbarat kayebder.. israil daha fazla tehdit altına düşer, rusya açık  açık suriyeye ortadoğuya isteidği biçimde egemenlik kurar... abd bu durumdan rahatsız olacaktır.. avrupa gelen göçleri kesmek için barış istemek zorunda kalacaktır. yoksa göç dalgası ile baş edemez... Türkiye  Allah göstermesin ciddi savaşa bizi sokarlar ise, oluşacak 85 milyon + ortadoğuda savaştan kaçmak isteyen arap vb. milyonlar avrupayı boğar... bu işler askeri ayda uçak, silah, patriod, s400 lerin üzerinde bir sorundur dunya için. Ülkemizin gücünün yığranmadığı, tarihi geçmişler ve ticari olayların hasar almadığı en az zaiat ile bu işten kurtulmak gerekmektedir. esad gerekli cezayı bulacaktır.

  • emekci28 Şubat 2020 10:10

    gerçek dost kara günden belli olur. rusya saldırıyı kınamadı

  • Arif gsli28 Şubat 2020 10:09

    Gemilerle mülteci taşımalıyız. Geç kalınmış bi durumdu. Akdenize kıyısı olan bütün ülkelere denizaltı, havayolu. Ne çeşit ulaşım varsa mülteci göçüne yardımcı olmalıyız.

  • tv28 Şubat 2020 09:55

    size ihtiyaç yok yalandan bi kınama sözüyle geçiştirirsiniz ben istemiyorum artık askerlerimizin natoda görev almasını gelsinler memleketlerine

  • bu dünyadan biri28 Şubat 2020 09:53

    Nato Türkiyeyi yıllardır kullandı, buna devam ediyor. 

  • bu dünyadan biri28 Şubat 2020 11:48

    yorumumu beğenmeyenler ya PKK lıdır ya da Akp lidir. Nato gerçeğini ancak bu iki kitle reddeder.