E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisMüşteri bilgisi THY'den nasıl çıktı?---

Müşteri bilgisi THY'den nasıl çıktı?

Müşteri bilgisi THY'den nasıl çıktı?
09 Ocak 2014 - 13:33 borsagundem.com

Hürriyet yazarı Uğur Gürses köşesinde Zekeriya Öz'ün seyahat ve uçuş bilgilerini veren THY'ye böyle seslendi...

Savcı Zekeriya Öz'ün Dubai tatilleri bu haftanın en çok konuşulan konusu oldu. Olayın fitilini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Dolmabahçe'de gazetecilerle yaptığı toplantıda ateşledi. Bunun ardından Öz'ün yaptığı tüm seyahatler ve uçuş bilgileri gazetelerde yayınlandı. Bir çok kişi bu konuda yorum yaptı ama Hürriyet yazarı Uğur Gürses olaya başka bir açıdan yaklaştı ve THY'ye hesap sordu.

İşte Gürses'in o yazısı;

Başbakan Erdoğan’ın Dolmabahçe çalışma ofisindeki görüştüğü gazetecilere “operasyonun başındaki savcının, operasyondan önce tam 22 kez yurtdışına çıktığını ve bu ziyaretlerinin çoğunun Dubai’ye olduğunu” söylediğini bizatihi o toplantıya katılan gazetecilerden duyduk önce. Sonra, Savcı Zekeriya Öz’ün tüm uçuş bilgileri yayımlandı bir gazetede.

İşte benim takıldığım yer de tam burası.

Bu Anayasal güçler krizi içinde pek de tali bir konu olarak görülebilir belki ama Başbakan, yürütmeye komplo yaptığını düşündüğü ve kızdığı birine ait kişisel bilgileri ortaya döktü. Nasıl elde edildiğine dair hiçbir şüphemiz yok; belli ki elindeki kamu erkini kullanmış.
Benim takıldığım, bu sorunun kalbindeki ana yer de; kim olursa olsun mahkeme kararı olmadan kişisel bir bilgi demetinin, Anayasa’daki ve yasalardaki güvenceler de ezip geçilerek, henüz yargısal bir süreç de yokken neden ve nasıl verildiği? Ya da kimlere erişilebilir kılındığı? Keyfi biçimde kamunun önüne nasıl serildiği?
Biliyorum denilecek ki; “Anayasal güçler krizi varken kim takar bireysel bir hakkın yerle bir edilmesini?” Ama bugün başka birine, yarın size.

REFERANDUMDA NE DENMİŞTİ?

Çok değil, aynı Başbakan Erdoğan 2010’daki Anayasal değişikliklerin halk oylamasında kabul edilebilmesi için meydan meydan dolaşmıştı. O değişikliklerin arasında ‘kişisel verilerin korunmasına’ dair ilave madde de vardı. Ak Parti’nin hazırlatıp yayımladığı broşürde, değişikliğe ‘evet’ oyu verilmesi için gerekçeler yazılmıştı. Şöyle deniliyordu; “Bilindiği gibi, bilgi çağında tüm bilgilerin elektronik ortamda tutulması sonucu, kişisel bilgilerin istismar edilmesi veya istenmeyen bir biçimde elde edilmesi yahut kullanılması çok kolay hale gelmiştir. Mevcut Anayasa’da kişisel bilgilerin korunmasını güvence altına alan doğrudan bir hüküm ne yazık ki yoktur.”

Dünyadaki kaç noktaya kaç uçakla kaç kişiyi uçurduğunuzdan çok daha önemlisi; bir havayolu şirketinin müşterilerinin nereye, kimle ve nasıl uçtuklarının bilgilerini, daha başka kişisel bilgilerinin ortalığa dökülmesidir.

THY'NİN HESAP VERMESİ GEREKİYOR

Bu bilgilerin emanet edildiği kurum olan THY yöneticilerinin kamuoyuna hesap vermesi gerekiyor. Nasıl oluyor da bu bilgiler ortalığa dökülüyor, nasıl oluyor da bu kadar erişilebilir halde?
Bu çok tehlikeli bir kapı açıyor; hiçbir yasal süreç yokken, kişisel bilgilerinizin birden bire fişlemeye dönüşmesi demek.

Haydi, kimse Anayasa’yı takmıyor; ama kamu sermayesi olan şirketlerin vergi mükelleflerine hesap verme yükümlülüğü var. Haydi, bunu da takmadınız, ama piyasa dediğiniz koşullarda bilgilerinin ortalığa döküldüğünü düşünen müşterileriniz cezalandırır sizi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 305,50
En Yüksek: 312,00
En Düşük: 305,00
Değişim -1,53 %
FK: 5,37
PD / DD: 1,23
İşlem Hacmi 9.253.383.325
Toplam Adet: 29.931.372
Ağırlıklı Ort.: 309,16
YORUMLAR (26)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • recep11 Ocak 2014 16:46

    SAYIN SAVCI GERCEKTEN İŞİNİN AMACI DISINA CIKTI,HADDİNİ AŞTI DİYE DÜŞÜNÜYORUM,NİHAYETİNDE BİR MEMURSUN ,ENİN BOYUN BU,HUKUMETİN KISA ZAMANDA BOYLELERİNİ HARCAMASI GEREKİR HEMDE EN KISA ZAMANDA,YAZIK EKONOMİ DEVLETİM 1 MEMURU YUZUNDEN 2003 LERE GERİ GİTTİ,BUNA HAKKI YOK SAVCI BEYİN,EKONOMİK GÜCÜ OLMAYAN ÜLKELERİN HUKUKUDA OLMAZZZ.

  • yorumcu09 Ocak 2014 22:54

    bırakın bu öz denen savcı suçsuz insanlara yaptıklarının diyetini ödesin.

  • yorumcu09 Ocak 2014 22:50

    akp' liler her şeyi biliyorlar merak etmeyin tek problemleri bilmemezlikten gelmek burada millette laf anlatmaya çalışıyor kardeşim boşa uğraşmayın allahın izniyle anlamayacaklar:)))

  • eren09 Ocak 2014 19:26

    madem dubaıye seyahetı yokda THY NIYE kızıyorlarki,neden hesap soruluyorki müşteri bilgilerini veriyorlar diye.bu gazeteci ugur gürsesde kuyruk acısı var galiba.thy söyleyelimde yapacagı işleri once ugur gursese sorsunlar

  • ahmet yaşı09 Ocak 2014 17:29

    ergenekonda, balyozda savcıdan iyisi yok, iş kendine uzanınca savcıdan kötüsü yok, Allaha tüccarlık yapabilecek misin bakalım? riyakar, münafık

  • özgur09 Ocak 2014 16:24

    hürriyet önce gitsin soruşturma dosyasındaki ler nasıl basına sızdı onun hesabı sorsun ama yok çünkü o belgeler ona sızınca kahraman gazetecilik oluyor........

  • ass09 Ocak 2014 15:20

    burada yorum yapan bazı cahillere ben nedeyim bakar kör olmuşlar savcı delikanlı adammış bakın belgeleriyle ortaya cıkıyor ve üzerine atılan camuru çürütüyor ama akp ve yandaşlarının nasıl her yol mubahtır zihniyitini ğörmüyorsunuz şu gözlerinizi biraz acın nasıl yolundunuzu anlayın artık

  • islam09 Ocak 2014 15:09

    her türlü açıklamayı okuyun da öyle karalayın hala adamı. adam o kadar çıkmadım ispattlayın diyor

  • izleyici09 Ocak 2014 15:07

    salo1957, neden soruşturmalar engelleniyor? neden polis yakalama emrini yerine getirmiyor? neden polisler sürekli görev yerlerinden oluyor? neden ayakkabı kutusunda paralar çıkıyor? neden neden neden, eğer suçsuz olsalardı bu tip engellemeleri yapmazlardı, bıraksınlar soruşturma yapsınlar, savaş mı açmış diyorsun? bırak soruşturulan kişi suçsuzsa suçsuzluğu ortaya çıksın ne bu telaş? soruşturulan kişi suçsuz çıkarsa ve hükümet o zaman yaptırım yapsa kimsenin sesi çıkmaz, burada hem soruşturmaya izin verilmiyor hem de hükümet devlet gücünü kullanıyor, maalesef üzülerek görüyorum ki ak parti seçmeni akıl tutulmasına yakalanmış

  • metin09 Ocak 2014 14:54

    kimin eli kimin cebinde belli değil Helal THYAO yönetimi iyi yaptın bilg,leri kamıoyu da bilsin nereden buldu savcı paraları tatile gidiyor.Emperyalist savcı Türkiye^nin ekoomisini bozmak için Emperyalist ülkeeler finanse etmiş bu kadar basit

  • krn-i09 Ocak 2014 14:53

    Bazı insanlara bedava olunca o biletlerin parası vatandaştan çıkacak tabi ki bilet fiyatları pahalı olacak,nasıl ülke işine gelene bedava işine gelmeyene kazık arkadaş savcı 22 defa bedava binmiş bande bir defa bedava uçmak istiyorum sayın THY yetkililerine duyurulur

  • salo195709 Ocak 2014 14:51

    izleyici,düşünebiliyormusun bir ülkede devletin bir memuru tbmm karşı savaş açmış durumda.ak parti olsun olmasın bugün onun başına gelen yarın başka partinin başına gelir.bu ülke 3-5 yargı mensubunun güdümündemi olacak.nerede kaldı memuriyet ahlakı.

  • YILMAZZ09 Ocak 2014 14:46

    kardeşim ülkenizdeki gündemi vatandaş olarak adam gibi takip edip öyle yorum yapın...sadece hükümet yanlısı medyayı okuyup ahkam kesmeyin.!!savcı 22 defa yurtdışına çıkmışmı? ...birileride hala,hangi savcı yıl içinde bu kadar yurtdışı gezisi yapar diyor..!.adamda ispat edin mesleği bırakacağım diyor ve ekliyor 2 defa gittim,parasınıda kendim ödedim diyor.yetmedi gittiği otelden açıklama geliyor böyle bir hesap yok,,zaten bahsedilen rakam bazında fatura çıkması imkansız diyor.!diyelimki savcı yinede yalan söylüyor,,o zaman ispat edilsin, istifa edeceğim dediğine göre buyursunlar yalanını ortaya çıkarsınlar..!!,22 defa bakkala çıksa basın tarafından tespit edilen adamın,kaç defa yurtdışına çıktığı devletin kayıtlarında vardır,,BİRDE borsagundemin koyduğu haberi haber olarak görmeyip ,kimi destekliyorsun diye ithamda bulunan arkadaşa sesleniyorum..!!....kardeşim sizin basiretiniz bağlanmış..borsagundem bir haber sitesi ve para piyasalarının nabzıda ülke gündemindeki haberlerle belirleniyor..borsa ile siyaset birbirinden ayrışan birşeymi?????????borsagundem yatırımcının menfaati açısından hiçbir medya kuruluşunun el atmadığı konuları gündeme getirmiştir..bu fanatik bakış açısı ülkemizde onarılmaz yaralar açıyor..!birazda elinizi vicdanınıza koyarak yorum yapın..!!..sorun kişilerin ikdidarını koruması sorunu olmaktan çıktı,sistem çöküşe doğru hızla ilerliyor...tayyip gider Ahmet gelir,ahmet gider hüseyin gelir,,ülke yönetimlerinde kişilerin birgün gelip değişmesi kaçınılmaz bir gerçektir..ama sistem çökerse hepimiz altında kalırız....

  • ahmet09 Ocak 2014 14:39

    carpıtma bu kadar olur.akp ye gelince yolsuzluk olan savcı oze gelince nasıl acıklarsın musteri listesini thy dersin.sen halk banktaki musteri listesini israile oraya buraya servis et.gizlilik olan yargılamayı mahkemeden once medyaya servis sonrada bu soruyu sor. bunun adı ....ssiz koyun artık

  • izleyici09 Ocak 2014 14:38

    salo1957, daha düne kadar zekeriya öze ve polise kahraman diyenler, destan yazdı diyenlerse şimdi bu kişileri itibarsızlaştırıp küfür ediyor, ne farkediyor?

  • izleyici09 Ocak 2014 14:31

    irade54 akp sosyal medya çalışanı olarak size kaç para veriyor? söyleyin de belki biz de müracaat ederiz. parası ile değil mi!

  • salo195709 Ocak 2014 14:22

    ya işinize gelmedimi bağırıyorsunuz değilmi.düne kadar zekeriya öz'e küfür edenler şimdi bir numaralı adam yaptılar.devletin memuru niye takip etmesin.2013 boyunca bir dosya dahi eline almamış.bu değirmenin suyu nereden geliyor.

  • 3409 Ocak 2014 14:17

    savcı kendi parasıyla niye gitmemiş dubai ye onu açıklasın önce , yok kendi biletlerimi ben aldım, aileminkileri arkadaşım aldı,tatil parasını arkadaşım verdi, bırakacak bu işleri herkes, hiçbirinin birbirinden farkı yok,

  • Ne demeli09 Ocak 2014 14:16

    tüm devlet erkinin yürütmede toplanması o yürütmeyi de tek bir partinin temsil etmesi ve o partinin de tek bir kişinin hakimiyetinde olmasının adı DİKTA rejimdir ve Uygulandığı her ülkede yıkıma sebeb olmuştur. Bu uygulama öncei tüm ülkelerde görülmektedir ki o devletin başı bu kişisel erke karşı devletin yanında, hukukunda yer almaz ise sonuç hüsrandır.

  • hüseyin göceklin09 Ocak 2014 14:14

    @irade54 senin işin ne peki borsa gündeme görev tayini mi. Git sen haberleri akgundemcom dan oku

  • Hikmet09 Ocak 2014 14:13

    Ayıp ayıp millet daha savcılıktan cıkmadan çarşaf çarşaf verdiği ifadeleri yayınlıyorsunuzda bunu mu soruyorsunuz ayıp

  • nihatg09 Ocak 2014 14:12

    tüm kurumlar babasının çiftliği olmuş hükümetin. taraf olmayan bertaraf oluyor, şükür ki artık akp seçmeni de olanlardan rahatsız ve neler olduğunu anlıyor.

  • irade5409 Ocak 2014 14:10

    kimi savunuyonuz böyle borsa gündem işinizi yapın sadece borsa yorumu.

  • mesut3309 Ocak 2014 14:04

    operasyon delilleri ile ilgili çarşaf çarşaf dolaşan haberler varsa bu da gayet olağandır. savcıyı aklamaya çalışmayın. hangi savcı yıl içinde bu kadar yurtdışı gezisi yapar. yoksa TC devletinin değilde başkasının savcısı mı ..

  • bravoooo09 Ocak 2014 14:01

    sonunda doğru söyleyen biri çıktı....uç veren herşeyin dibine darı ekmeye çalışıyorlar...sonunda olan hep halka oluyorrrr...

  • Düşünen Adam09 Ocak 2014 13:56

    Ülke çiftliğine döndü zaten