E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-Magazin'Müslümanlar giremez' yazısına tepki---

'Müslümanlar giremez' yazısına tepki

'Müslümanlar giremez' yazısına tepki
24 Aralık 2014 - 02:00 borsagundem.com

Avustralya'nın Queensland eyaletinde bir kasabada restoran sahibinin güncel tabelaya “Özür dileriz Müslümanlar giremez” yazması tepkiyle karşılandı

Longreach kasabasında "Kartal Yuvası Bar ve Izgara" adlı restoranın sahibi John Hawkes, iş yerinin önündeki günlük menülerin yer aldığı tabelaya, “2 bin sene önce Hazreti İsa suyu şaraba dönüştürdüğü için manşetlere çıkmıştı. Gelenek devam ediyor, biz de parayı biraya çeviriyoruz. Özür dileriz, Müslümanlar giremez” yazdı.

Tabeladaki yazının fotoğrafını sosyal medyada paylaşan Helen Day ise olayın duyulmasına sebep oldu.



200'DEN FAZLA TELEFON ALDI

Restoran sahibi Hawkes, olayın ardından yaklaşık 200 telefon aldığını belirterek, bunlardan bir kısmının tepki, diğerlerinin ise destek amaçlı olduğunu kaydetti.
Sosyal medyada tepki alacağını düşünmediği yazının tabelada 9 saat kaldığını dile getiren Hawkes, yazıyı ne amaçla yazdığı konusunda ise herhangi bir açıklama yapmadı.

“OLAY ÜZÜCÜ"

Yaklaşık 3 bin nüfusa sahip Longreach kasabası Belediye Başkanı Joe Awens ise söz konusu olayın üzücü olduğunu ifade ederek, “Longreach, her inanca, her ırka açık bir yer. Böyle bir şeyin çıkması şansız bir olay” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ışidi düşününce haklılar24 Aralık 2014 10:55

    insanların inançlarına düşmanlık çok kötü yanlız adamlara da hak vermiyor değilim. ışid dışarıdan müslüman görünüyor. peki bizimkiler naptı bir zaman ışidi destekleyen açıklamalar yaptılar. ışidin yaptıkları düşünülürse sizce nasıl bir islam imajı var dışarıda anlarsınız. bizim ülkemizde hiç canlı bomba hristiyan gördünüz mü? ama müslümanlar her yerde sivillere karşı eylemler yapıyor. islama karşı tepki büyüyereke devam edecek bu islam ülkeleri hak, adalet bilmediği sürece