E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMüsilaj-2 Operasyonu başlatıldı---

Müsilaj-2 Operasyonu başlatıldı

Müsilaj-2 Operasyonu başlatıldı
30 Eylül 2022 - 10:57 borsagundem.com

20 ilde, 233 şüphelinin yakalanması yönelik Müsilaj-2 Operasyonu başlatıldı.

İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinasyonunda, organize suç örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltı kararı verilen 233 şüphelinin yakalanması amacıyla 20 ilde “Müsilaj-2 Operasyonu”nun başlatıldığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı koordinasyonunda organize suç örgütleriyle mücadele kapsamında daha önce düzenlenen operasyonların ardından çalışmalara devam edildi.

Bu kapsamda sahil şeridinde yaşayanların üzerinde baskı, cebir, tehdit ve şiddet yöntemlerini kullanarak kendilerini devlet erklerinden üstün göstermeye çalışan, ülke turizmini olumsuz etkileyen mafya tipi organize suç örgütleri ve bu örgütlere silah sağlayan suç gruplarına yönelik Cumhuriyet başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda KOM Daire Başkanlığı koordinasyonunda harekete geçildi.

SUÇ GRUPLARI BELİRLENDİ

Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir, İzmir, Muğla, Mersin, Bursa, Çanakkale, Samsun, Hatay, İstanbul, Ordu, Tekirdağ, Giresun, Kastamonu, Bartın, Düzce, Rize ve Zonguldak olmak üzere 20 ilde “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgütün faaliyetleri kapsamında yağma, tefecilik, tehdit, kasten öldürme” suçlarını işleyen 12 organize suç örgütü tespit edildi.

Ayrıca söz konusu örgütlere silah temin ederek 6136 sayılı Kanun’a muhalefet suçunu işleyen, kamu güvenliği ve barışına tehdit oluşturan 27 suç grubu belirlendi.

Bunun üzerine Cumhuriyet başsavcılıkları tarafından haklarında gözaltı kararı verilen 233 şüphelinin yakalanması için bu sabah eş zamanlı “Müsilaj-2 Operasyonu” düzenlendi.

TSK ve MİT'ten ortak operasyon: 2 terörist etkisiz hale getirildi

 

5 ilde 'Narkopara' operasyonu

 

Pençe-Kilit Operasyonu'nda bir şehit, iki yaralı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Pala30 Eylül 2022 11:48

    Maluk partinin seçmeni hepsi

  • baran30 Eylül 2022 21:04

    Hdp haydutları cünup kahpeleri  malum beld. ile işbirliği yapıyor!  

  • ALİ YILDIRIM30 Eylül 2022 11:45

    Yakalansa ne olacak güvenlik güçlerimiz kelle koltukta yakalıyor adalet sistemimizin yetersiz ve bozuk olmasından dolayı hepsi sebest bırakılıyor devleti dolandıranlar katilleri soyguncuları vergi eroin uyuşturucu ticareti yapanları vatanımızı bölmek ve parçalamak isteyen ve bunlar ile ittifak yapların hepsini asın bakalım adalete hiç gerek varmı.