E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisMurat Ülker'in son bombaları---

Murat Ülker'in son bombaları

Murat Ülker'in son bombaları
21 Ekim 2013 - 12:46 borsagundem.com

Gıda devi Ülker, Murat Ülker'in kaptanlığında müthiş yükselişini sürdürüyor...

Ülker’in çatı çatı şirketi Yıldız Holding, 2012 yıl sonu itibariyle 36 bin çalışanına ve 12.5 milyar TL ciroya ulaşan dokuzu yurtdışında 54 fabrikası bulunuyor.
Bu fabrikalarda bisküviden çikolataya, süt ve süt ürünlerinden bebek mamasına ve ambalaja kadar geniş bir yelpazade üretim yapılıyor. 280 marka altında 3 bin 500 çeşit ürün üretiyor.
Yıldız Holding bu kadar büyük olmasına rağmen büyümeye devam etmesiyle de dikkatleri üzerinde topluyor. Holding gıda perakendeciliğinde peş peşe alımlar yaparak büyüyor. Şok, Diasa, Onurex’i bünyesine katan Yıldız Holding, Eylül ayı başında  da Aytaç Et Entegre Tesisleri’ni ve Adapazarı Şeker Fabrikası’nı satın alarak bambaşka sektörlere yelken açtı. Eskinde önce şirket kurulur, sonra satın almalar yapılırdı. Bu aralar bu yöntem Yıldız Holding tarafında farklı işliyor. Önce satın almalar yapılıyor, sonra yeni şirketler kuruluyor. Murat Ülker’in  kurduğu son üç şirket de yeni yöntemin en son örnekleri.
Önce ilk şirketten başlayalım. 19 Temmuz 2013 tarihinde kurulan Üstün Marketler Satış Anonim Şirketi perakende sektöründe alınan zincir marketleri tek çatı altında toplamayı hedefliyor. Yola Şok’la mı yoksa Dia’yla mı devam edileceği yıl sonunda netleşecekmiş ama Onurex’lerin kaderi şimdiden belli oldu. 119 Onurex mağazaları Şok Market adını aldı. Tabelaları bir çok yerde değişti bile Bu adıma bakılır ise Yıldız Holding market zinciri olarak Şok ismini öne çıkaracak gibi görünüyor. 7 Ekim’de ise iki yeni şirket daha kuruldu. Temel Yeni Gıdalar ve Tarım Ürünleri Pazarlama A.Ş ve Temel Doğal Gıdalar ve Tarım Ürünleri Pazarlama A.Ş unvanlı şirketler Adapazarı Şeker Fabrikası ve Aytaç Et Entegre Tesisleri’ne iştirak etmek için kurulmuş. İki büyük satın almanın devirleri yeni kurulan bu şirketlere yapılacakmış.   (PARA)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 115,00
En Yüksek: 116,30
En Düşük: 112,50
Değişim 1,95 %
FK: 11,64
PD / DD: 2,19
İşlem Hacmi 791.995.557
Toplam Adet: 6.896.122
Ağırlıklı Ort.: 114,85
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)