E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMurat Kurum: İstanbul'un 5 yıllık fetret dönemini bitireceğiz---

Murat Kurum: İstanbul'un 5 yıllık fetret dönemini bitireceğiz

Murat Kurum: İstanbul'un 5 yıllık fetret dönemini bitireceğiz
07 Ocak 2024 - 17:23 borsagundem.com

Kurum adaylık sonra yaptığı açıklamada, "Yarın sabahtan itibaren vatandaşımıza heyecanımızı hedeflerimizi hayallerimizi hep birlikte anlatacağız. Beraber çalışacağız. Hep birlikte İstanbul'un 5 yıllık fetret dönemini bitireceğiz." dedi

AK Parti, aralarında İstanbul’un da bulunduğu 26 kentte belediye başkan adaylarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul adayının Murat Kurum olduğunu söyledi.

Murat Kurum, burada bir açıklama yaptı. Kurum’un açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Bugün gerçekten heyecanlıyız, coşkuluyuz. Herkesin huzur içerisnde yaşadığı bir İstanbul istiyoruz. Her sokağının kıymetinin bilindiği bir İstanbul arzurluyoruz. Şimdi İstanbul, sadece İstanbul diyoruz. Kutlu bir yolculuğun ilk adımını hep birlikte atıyoruz. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.

İstanbul’da yaşayan her bir kardeşime teşekkür ediyorum. Benden duasını hiç esirgemeyen canım anneme ve babama her zaman yanımda olan, bana destek veren sevgili eşime ve çocuklarıma teşekkür ediyorum. Başta İstanbulumuzun efsane belediye başkanı, bu şehre sevdalı liderimize, sayın cumhurbaşkanımıza, bu şehre hizmet etmiş tüm dava arkadaşlarıma sonsuz şükranlarımızı sunuyorum. Merhum Kadir Topbaş ağabeyimize buradan selamlarımı sunuyorum.

İstanbul’un dünyada eşi benzeri yok. İstanbul’da Mekke ve Medine’nin emanetleri var. Kudüs’ün ruhu var. Saraybosna’nın yeşili, Bağdat’ın, Şam’ın, Endülüs’ün, Semerkant’ın ilmi var. Hepimiz kendi özümüzü burada bulmuşuz. Kendi şehrimizin tadını, burada almışız. Ekonomimizin gücü burada. Ticaretimizin lokomotifi İstanbulumuz. İstanbulumuz, bizim tarihimiz. Bugünümüz, yarınımız. İşte biz bu derece kıymetli, özen gösterilmesi gereken bir şehirde hep birlikte yaşıyoruz. İnanın, sorumluluğumuzu çok iyi biliyoruz. Ecdadımızın yolunda, cumhuriyetten aldığımız güçle, aydınlık yarınlarımız için hep birlikte geliyoruz. Hepimiz biliyoruz ki gerçek belediyecilik, vatandaşımızın hanesinde olmaktır. Bunu en iyi bilen ve yapan kimdir? Bizim teşkilatlarımızdır. AK Parti kadrolarıdır. Ben her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

"5 YILLIK FETRET DEVRİNİ BİTİRECEĞİZ"

Yarın sabahtan itibaren vatandaşımıza sevdamız İstanbul’u, hedeflerimizi, hayallerimizi hep birlikte anlatacağız. Hep birlikte çalışacağız. Ve hep birlikte, İstanbul’un 5 yıllık fetret devrini bitireceğiz.

Ülkeme daima hizmet ettim. Bizi arayanlar hep bir işin başında buldular. TOKİ’de ve Emlak Konut’ta ülkemizin şehircilikte hak ettiği yere ulaşması için insanımızın güvenli yaşam alanlarında hayat sürmesi için 20 yıl boyunca çalıştık, ter döktük. Bu tecrübeyle bakanlık dönemimizde Anadolu ve İstanbul’un dörtbir yanında insanımızın hayatına dokunan hizmetler yaptık.

"İSTANBUL'UN 7 TEPESİNDE ALIN TERİMİZ VAR"

Yeni yeşil sanayi alanlarının, kent meydanlarının inşası, afetlerin ardından yüzbinlerce yuvanın bu millete kazandırılması gibi eserlerle 81 ilimizin hemen hemen tüm ilçelerinde insanımızla bir olduk. İşin sonunda da onların dualarını aldık. Allah’a ne kadar şükretsek azdır. Bu 25 yıllık birikimle; bugün gururla söylüyorum, bu aziz şehrin 39 ilçesinde eserlerimiz var. 7 tepesinde alın terimiz var.

Biz hep çözüm tarafında olduk. Gaziosmanpaşa’da, Güngören’de her türlü engelleme girişimine rağmen, kentsel dönüşüme başladık. Farklı gündemler peşinde asla ve asla koşmadık. Altını çizerek söylüyorum; bunlar yaptıklarımızın küçük bir özetiydi.

"RAKİBİMİZ BELLİDİR"

Motivasyonumuz sadece İstanbul olacak. Bu şehre hizmet etmek sevda ister, heyecan ister. Biz bunu Cumhurbaşkanımızda gördük, ondan öğrendik. 94 ruhuyla, Türkiye Yüzyılı idealimizle yeni eserleri İstanbulumuza kazandıracağız. İstanbul’da tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar çalışacağız. Yollarında, caddelerinde, ulaşım çilesi bitene kadar, sokakları huzur ve güvenle dolana kadar durmayacağız. İstanbul’da artık değişim zamanı gelmiştir. Biz ekimizle hep birlikte İstanbul’da çok şehir değiştireceğiz. İstanbul’u özüne döndüreceğiz. Bizim bu seçimde rakimiz bellidir. Bizim rakibimiz, İstanbul’a karşı ilgisizliktir.

İnşallah 31 Mart akşamı, İstanbul’da duraklama dönemi bitecek; yeniden diriliş, yükseliş dönemi başlayacak. İstanbul’da sistemsizlik son bulacak. Öyle arada bir İstanbul’da olayım demek yok. İstanbul’un her anında hep yanında olacağız. İstanbul’un yarınları için hareket ederken, kadınlarla ve gençlerimizle çalışacağız.

"KENDİ GELECEĞİM İÇİN DEĞİL, İSTANBUL'UN GELEECEĞİ İÇİN ÇALIŞACAĞIM"

Biz keyfimiz için değil, kentimiz için çalışacağız. Kendi geleceğim için değil, İstanbul’un geleceği için çalışacağım. Ve İstanbul’da hangi siyasi görüşten olursa olsun, tüm farklılıklarımızla bir ve beraber olacağız. Hepimizin özü de sözü de İstanbul olacak."

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIM: SADECE İSTANBUL

Kurum isminin açıklanmasının ardından sosyal medya hesabından da bir açıklama yaptı. Paylaşımında, “İstanbul'u sistemli ve planlı bir sekilde yönetmek, şehre hak ettiği özel ilgiyi göstermek için buradayız.” diyen Kurum, “Yeni dönemde bu güzel şehir, tecrübesini Türkiye’den sonra sadece İstanbul’a odaklayan bir yönetime sahip olacak. Yeniden İstanbul, şimdi İstanbul, sadece İstanbul!” ifadelerini kullandı.

AK Parti İBB Adayı Kurum'dan ilk paylaşım

 

Erdoğan: İstanbul muradına kavuşacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (23)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • türkiye25 Ocak 2024 17:24

    GÜNDEN GÜNE ÜİKE SATILIYOR YOK BÖYLE BİRSEY

  • türkiye25 Ocak 2024 16:51

    vatandasın bazilarını birlokma ekmege muhtac ettiniz allah biliyor  

  • DOĞRU08 Ocak 2024 12:14

    Türkiyenin gerçek gündemi bilim ve üretim olmalı, ülkede sadece siyaset, askeri konular , futbol ve dedikodu var ,1970 yılında bizle aynı seviyede olan güney kore bize elli yıl fark attı

  • AHMET ÖZBİLEN08 Ocak 2024 11:10

    RTE yine eski yanlışlıklar devam etmektedir.Adayları Teyfik Göksu olmalı idi.Eğer seçimi kazanırlar ise İyi parti sayesinde kazanacaklardır.

  • Mucise Reis : )08 Ocak 2024 10:00

    GErçek gündemden uzak vaatler.. insanlar ekonomık olarak geçinemıyorken, nasıl kentsel dönüşüm olacak.. ? dönüşümü hukumet devlet imkanları ile yapar, ülke geneli yapar. belediyeler bu işi yapacak ise adam gibi blediyelere kaynak ve kanun çıksın devlet kasadan pay verılsın... depreme dayanıklı konut her Tc insanının hakkı. özel devlet imkanları sadece bir belediyeye mi verilecek ? gerçektende insan canları artık rus rupleti misali seçimde oy uğruna ne hallerde kullanılıyor... asla insan sevdiklerini çeim malsemesi, ve seçim de ou uğruna pazarlık yapmaz. hükumet acilen ülke genelinde ulaşılabilir evler, projeler dayanıklı konutlar alaında adım atmalı. Seçim ne alaka ? nasıl bir mantık bu?

  • xyz08 Ocak 2024 11:08

    fetö cü sene .20 üzerinde muhalefet  belediyelerinde yolsuzluklar yargıda ispatlandı hepsi kodesteler.Ne yapılsın böyleleri olunca iyi olmayınca kötü.

  • aziz08 Ocak 2024 09:16

    ne haldeyiz

  • hoca08 Ocak 2024 09:03

    inşallah dememiş. laik biri anlaşılan

  • insan08 Ocak 2024 12:08

    tek derdin bumu..?

  • ALİ TEL08 Ocak 2024 11:09

    Layiklermiş hdp ile ortaklık yaparsınız işinize gelince layik gelmeyinca söyle böyle.

  • vatandaş08 Ocak 2024 07:49

    en kazanamayacak aday bu çünkü bunların çevre ve şehircilikte millete nasıl kazık attıklarını kimse unutmadı,

  • Nuri 07 Ocak 2024 23:56

    Nerde 3600 ek gösterge sözü,nerde emekliye insanca yaşamak için zamanında verilmeyen ve hala da sadaka gibi zamlar.kusura bakmayın açız

  • afganlı07 Ocak 2024 21:20

    turkıye biz yönetecek

  • Anti afganlı08 Ocak 2024 08:53

    Önce Türkçe'yi bir öğren bakalım. Sonra da sıkarsa dene.

  • afganlı07 Ocak 2024 21:19

     :D  :D  :D 

  • borsacı07 Ocak 2024 21:12

    imamoglunun çok faklı kazanacagını tahmin ediyorum .akp.nin Türkiye genelinde kazanması mucize olur.her ili kaybedecegini tahmin ediyorum halk tek adam yönetiminden aşırı muzdalip hak hukuk adalet kalmadı.

  • REIS BASKAN ADAYDIR07 Ocak 2024 20:12

    YA BIRAKIN BU ISLERI KORKMAYIN... SAYIN CUMHURBASKANI ISTANBULDAN ADAYLIGINI KOYSUN IMAMOGLU ILE KAPISSINI. ZATEN SU ANDA ERDOGAN BEY IMAMOGLUNUN GERCEK RAKIBIDIR...BOYLE ISLERE NUMARALARA GEREK VAR.... BEN OYUMU ERDOGANA ATICAM KURUM MURUM TANIMAM BEN...

  • sözün özü07 Ocak 2024 17:55

     Fotoğrafta tuzu kurular Varrrrrrrr............ Ekrem başkan da aynısı.....Al birini vur ötekine değişen bir şey yok .OBEZLER,İŞ BAŞINDA YA RABBİ  BU DOYMAZ OBEZLERDEN VATANIMIZI KORU . yazık T.C. vatandaşına..

  • Mucise Reis : )07 Ocak 2024 17:39

    25 yıllık dönem fetret deil demokrasi ... şimdi 5 yıllık fetret bitecek :D ya cidden bana komik geliyor. çok kaliteli siyaset bekliyorum... etrafında soruyorum.  x şehirdeyim ve depremde evim yıkılır diyor insanlar... yahu bunu bile bile evlere girip ailesi ile yaşayan milyonlar var.. sadece İstanbul değil ki ? İstanbul depremdem kurtulacakda  karşısı bandırma kurtulmayacak mı ? komşusu kocaeli, gebzei takya bölgesi kurtulmayacak mı ??? Depreme sadece Kurum bey mi mücadele edecek? izmirde, adanada, vanda, antalya, erzurum vb bunlar kurtulmayacak mı depremde ? bu nasıl siyaset : )) devlet görevi nedir ? emlak konuk bankası vardı ne oldu emlak bankası ??? kurarsın bir banka, fonları bağlarsın ilgili bankaya bu banka sadece kredi verecek düşük motgace tarzı herkesleri yeni ev sahibi eder. universiteler arge yapar 2 katlı prefabrık tarzı modern evler inşa eder. boşş siyaset seçim işi sadece.

  • baran08 Ocak 2024 12:46

    Male fahiş yine sırıtmış normal olarak. Her şey güzel olacak derken  Bunlar Her şey d...t olacak demek istemiş. Bu dürzü de dahi olmak üzere. Bunalrın hepsi aynı dereye  ....p ortalığı böyle psiletirler.   Sonra kokularını bastırmak için İngiliz Fransız B.elçisine özel losyon siparişi veririler.

  • Secmen07 Ocak 2024 17:38

    Bizi,de öyle 22 yıllık fetret devrinii bitirmek için yerel yönetimlerden başlayacağız

  • Mucise Reis : )07 Ocak 2024 17:36

    100 yıllık cumuriyetin 25 yılını yonettıler... Depreme dayanıksız deniliyor evler ...Ve mış miş cek cat deil iş yapacağız diyorlar :D Allah akıl fikir vermiş nasıl kabul etsin zihinler ? ...siyaset yap ama, akıl bu kardeşim kabul etmiyor işte söylenen cümleleri : ) sayısını unuttumuz imar barışları işe çöp evler ruhsat altı...  bi rçok depram arasizi gitti yeşil alanlar gitti, toplanma merkezleri gitti. deniz etrafı dolma tokrak depremde çökece, dere yatakları dolma balçık bataklık alanlar var çökecek... bunları Osmanlı Zamanında yapmadılar. İşin garibi inşaat ve teknolojı 25 yılda nerelerden nerelere geldi. yapmadık etmedik deil, yapmadılar :D denildi.. şimdi yapmak için geliyorummesjaı aldık... :D ya komik gerçekten .... siyaset yap ama yaşadıklarımız ortada tv den kıtapdan görmedık ki, yaşadık gün ve gün , hergün... komik dimi...

  • baran08 Ocak 2024 12:48

    Ne komiği lan zübük.  İstanbullu yaka silkti sizden bir def olun gidin.  Pislik embesil.