E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMunchin: Türk ekonomisini işlemez hale getirebiliriz---

Munchin: Türk ekonomisini işlemez hale getirebiliriz

Munchin: Türk ekonomisini işlemez hale getirebiliriz
14 Ekim 2019 - 09:18 borsagundem.com

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Suriye'de sınır ötesi operasyon yürüten Türkiye'ye yönelik "çok kuvvetli" yeni yaptırımlar hazırlanması için Başkan Trump'tan talimat aldığını söylerken, Trump Kongre ile yaptırımlar üzerinde çalıştığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise haftasonu yaptığı açıklamalarında yaptırım söylemlerine ilişkin "sürecin biraz nükteleri olarak görmek istiyorum" dedi.

Mnuchin Cuma günü ABD'nin an itibarıyla yaptırımları devreye almadığını, ancak gerekli olması halinde uygulayacağını ifade ederek, "Finansal kuruluşlara dikkatli olmaları ve yaptırımların
söz konusu olabileceği uyarısında bulunuyoruz" dedi.

Mnuchin, "Bunlar çok kuvvetli yaptırımlar. Umuyorum kullanmak zorunda kalmayız, ancak ihtiyacımız olursa Türkiye ekonomisini işlemez hale getirebiliriz" dedi.

Trump ise Pazar günü Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Türkiye'ye aleyhine yaptırımlar konusunda kulağının Kongre'de olduğunu ifade etti. Kongre'de hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi
vekillerden Türkiye'ye ekonomik yaptırım uygulanmasını isteyenler bulunuyor.

Trump, kendisine yakın olan senatör Lindsey Graham'a atıfta bulunarak, "(Senatör) ve aralarında Demokratların da bulunduğu Kongre'nin pekçok temsilcisiyle Türkiye'ye güçlü yaptırımların
uygulanması konusunda uğraşıyoruz... Hazine hazır. Ek düzenleme gerekebilir. Bu konuda büyük görüş birliği var. Türkiye istemediğini belirtti. Gelişmeleri izleyin!" dedi.

Adının açıklanmasını istemeyen ABD'li bir yetkili ise yaptırımların "hazırlanması için hükümetin her kademesinde çalışma yürütülüyor" dedi.

ERDOĞAN: YAPTIRIM SÖYLEMLERİ SÜRECİN NÜKTELERİ

Erdoğan haftasonunda yaptığı ve Anadolu Ajansı'nda yer alan açıklamalarda yaptırımlar hakkında, "Tabii bu ekonomik yaptırım, vesaire gibi ifadeler kullanılıyor ama doğrusu ben bu konularda
da bu ifadeleri bu sürecin biraz nükteleri olarak görmek istiyorum" dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile de bir telefon görüşmesi yaptığı belirten Erdoğan "'Ben silah göndermeyeceğim.' gibi yaklaşımlarınızı bana izah eder misiniz? dedim. Bu ne anlama
geliyor? Dün Dışişleri Bakanınız parlamentoda böyle bir açıklama yaptı. Biz o zaman NATO'da nasıl ortağız?" dedi.

Silah temini konusunda "dünyada bu silahları temin edeceğimiz yerler bitmedi" diyen Erdoğan "Patriotlar verilmedi, biz de S-400 aldık. Yıllarca İHA'yı vermediler. İHA'yı yaptık. SİHA'yı vermediler SİHA'yı yapıyoruz" dedi.

F-35 alımını önemsediklerini ve Türkiye'nin 1.4 milyar dolar ödeme yaptığını anımsatan Erdoğan, "Öyle veya böyle F-35'in muadili dünyada uçak üreten yerler yok mu? Var. Oralardan bize teklifler gelmeye başladı. 'Onlar vermezse biz veririz'diyorlar" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kerim31 Ekim 2019 01:27

    Kurda sormuslar ensen niye kalin...o da demis ki her isimi kendim gorurum de ondan

  • gerçek.14 Ekim 2019 17:09

    NATO ÜYESİ BİR ÜLKEYİ TERÖRSİTE DEĞİŞİRSEN SANA GELECEK BELALARA NE ÇARE BULACAKSIN ARAMIZDA BİR SÜRÜ ANLAŞMA VAR İSTEDİĞİN BİLGİLERİ ALAMASSIN AVRUPAYA GİDECEK İNSAN SAYISINI HESAPLAYAMSSINIZ. HEPSİ BOŞLAFLAR BU BİZİ BÜYÜK TÜRK BİRLİĞİNE YÖNLENDİRİR BİRKAÇ SENE ZORLANIRIZ SONRA BÜYÜRÜZ KARŞINIZA ÇIKARIZ O ZAMANDA KAÇACAK YER ARARSINIZ.

  • BİR DOST14 Ekim 2019 13:21

    Yapabileceğiniz her şeyi yaptınız zaten, bundan sonra yapacağınız her şey Türkiye'yi güçlendirir.