E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMuhalefet S-400 konusunda bilgilendirilmeye açık---

Muhalefet S-400 konusunda bilgilendirilmeye açık

Muhalefet S-400 konusunda bilgilendirilmeye açık
15 Haziran 2019 - 13:06 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Rusya'dan S-400 füzelerinin alınması konusunda talep edilmesi durumunda muhalefet partilerini bilgilendirecekleri yönündeki açıklamalarını, Meclis’teki muhalefet partilerinin temsilcileri olumlu buldu.

Dışişleri Bakanlığı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Rusya'dan S-400 füzelerinin neticesinde olması isteniyorsa muhalefet partilerini planlamaecekleri yönünü açıklayacaklarını, Meclis'teki muhalefet bölümlerini burada buldu.

CHP Grup Başkanvekili Özkoç: Muhalefet'in öncelikli üyeliğini zaman zaman açıkla
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Dışişleri Daireleri Mevlüt Çavuşoğlu'nun Rusya'dan S-400 füzelerinin etrafına bakmayı bekliyoruz muhalefet partileri hakkındaki düşüncelerinizle ... Milli meselelerde birlikte hareket etmenin planı hazırlayalım. " dedi.

Çavuşoğlu'nun Özlerini, Türkiye'nin savunma alanında güçlü bir ülkeden çok istediklerini dile getirdi.

CHP'nin asla "S-400 almayalım" şeklinde bir açıklama yapmadığını vurgulayan Özkoç, şöyle konuştu:

"Dışişleri Dairesi, sanki muhalefet böyle bir açıklama yapıldı, bir ifadeede var. Dışişlerinden sorumlu bir bakanın bir genelleme yapıp 'muhalefet'in olduğu' gibi bir açıklamada bence sorumsuzca bir davranışı. Amerika'nın gönderdiği mektuba giden gibi ve daha önce açıkladı.

Daha önceki iktidarlarda dışişleri bakanlıkları ayları muhalefet liderlerinin önceliklerini ve milli üyelerini mutabakat için hareket etmeden önünü açtıklarını belirten Özkoç, AK Parti iktidarlarında bu izlenmenin yapılmadığını söyledi.

CHP'li Özkoç, dışişleri bakanlığı Meclisi bilgilendirme müdürü iktidarın sorumluluğu kavramsal dikkatati çekerek, sözlerini şöyle devam ediyor:

"Bu konuda bizim istediklerimizi bilmemizin anlamsızdır. Dışişleri Bakanlığı'nın hem de muhalefeti hem de Meclisi'nin istediği zaman görüşmemizi istiyoruz. Hatta devam etmekte olan periyotlar içerisinde yapıları, kendilerinin yönetilmesi konusunda yapılacaktır. Meclis hem de muhalefet ne de olsa onu zaman açığız. Yeter ki kendileri gelsinler, yönlendirsinler. Milli meselelerde birlikte hareket etmenin planı hazırlanıyor hazırlayalım. "

MHP Grup Başkanvekili Bülbül: Faydalı olayı kanaatindeyiz
MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, Dışişleri Kadrosu farklı bilgilerlerin olduğu görüyoruz. dedi.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarını değerlendiren Bülbül, MHP'nin, herhangi biriyle ilgili bir önceden açıklanması gereken duymak için meselenin Türkiye’nin ne kadar önemli olduğunu bildiğini ifade etti.

MHP'nin bu konuya ilişkin düşüncelerini, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin müteaddit dileğini dile getirdi anımsatan Bülbül, "Bizler de MHP Grubu olarak, Mecliste devamlı suretle, S-400 meselesinin Türkiye’nin önemini vurgula, Türkiye'yi koruyacak, 82 vatandaşını koruma alacak, herhangi bir saldırı hedefi taşımayan böyle bir hava savunma savunma acil durum şartlarına göre gerekliliğini ifade ediyoruz. " dedi. 

Reddettiklerini dile getiren bülbül, burada kaydetti:

"MHP’nin mesele nettir. Meselenin herhangi bir tereddüde mahal olması gerekiyor. Ancak başka yerlerde bazı üyelerde farklı ifadeler ve beyanların olduğu görüyoruz. Bunlar hakkında hiçbir şeyüzeriniz, bu bilgi eksikliği dışardaki dışardaki elimizdeki herkesin orada olduğu yerde. matuf olarak yapılıyorsa, en ayrıntılı bu bilgiyi verme çalışmaları da yapıldıktan sonra artık hiç bir eksik bilgi olması düşünüldü, bir kısım mahfillerinin fiili olup olmadığının açık olması gerekiyor.

Bülbül, MHP Grubuna Grubun bu odada bir talep gelmesi durumunda bunu memnuniyetle kabul edereklerini dile getirdi.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Ağıralioğlu: Çavuşoğlu'nun açıklaması makul ve doğru bir yaklaşımdır
İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, "Dışişleri Listesi ve doğru bir yaklaşımdır. " dedi.

Çavuşoğlu'nun AAlarını değerlendiren Ağıralioğlu'nun açıklamalarını açıklama, dış meselelerde, iç politikada bulunan bir Türkiye imajını verdirerek, zafiyet konusundaüne sebep olunamayacağını ifade etti. 

Bu tür meseleleri, Ağıralioğlu'nun iç politika malzemesi yapmanın doğru ilke vurgusuyla, "Dışişleri Bakanlığı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nun Rusya'dan S-400 füzelerinin hazırlanması ve genel kurulların muhalefeti olması bekleniyor makul ve doğru bir yorumdır." değerlendirmesinde bulundu.

Ağıralioğlu, NATO’nun en büyük müttefiklerinden biri olan Türkiye'nin 67’si, Türkiye'nin ABD’yi düşürdü, ancak ABD’nin düşmanı olan PKK / PYD’ye 5 bin silah silahlandıdığını belirtti.

ABD'nin, "Düşmanlarımıza silah verilken bozulmayan ilişkilerimiz, S- 400füzeleriyle nasıl bozuluyor? Ağıralioğlu, "NATO’nun yasal düzenlemeleri edeceksek ABD’nin ABD’nin de dikkatini yapıyor. Türkiye mütekabiliyet ilkesine göre denetliyor ve bunu yapıyoruz. iç politikada yönetim etsek de dışardan hükümete sallanan parmakları salınıyorum. "sırt çantası" terimi, hassas bir durum söz konusudur. diye konuştu.

Ağıralioğlu, Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğine işaretleyerek, "Akdeniz'in ısındığını" ve terör örgütü PKK'ya devlet kurdurulmak istendiğini söyledi. Türkiye'nin sıkıştığı böyle bir odada S-400 ile ilgili olarak muhalefetin yönlendirilmesi gerekiyor kaydeden Ağıralioğlu, şöyle konuştu:

"Bazı tereddütlerimiz var. Türkiye, NATO yazılımları kullanıyor. S-400'lerin kullandığı sisteme bağlı olabilir mi? Ayrıca NATO, soğuk savaş döneminde Varşova Paktı'na bağlı bir örgüt örgütü. Biz silahları Rusya'lı herkesin istediği yerde silah aldığını yolunu açmış böyle bir ekonomik, ekonomik gücümüz var var mı? Bizim gücümüzle müteahhitlik bir dil kullanacağız ki sonradan zillet etmeye çıkmasın. getirerek atabiliriz. "

Yavuz Ağıralioğlu, ABD'nin Suriye'de 50-60 bin kişilik çapulcu grubunu en büyük müttefiki Türkiye'ye tercih ettiklerini söyledi.

ABD'nin ağzını kapatıyor darbe girişiminin geçmişi durduğunu belirten Ağıralioğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"ABD, 15 Temmuz hain darbe girişiminin arkasında durdu. Mısır'daki darbeyi destekledi. ABD, İran'ı kuşatma gerekçesiyle etrafımızı yakıyor ateş çemberine çevirdi. Biz biz olabilir misiniz? Bütün bunlar olurken 'ABD ters bir operasyonla bizi Rusya'ya doğru mu itiyor?' Bizi NATO’dan çıkarmaya mı çalışıyorlar mı? Türkiye'nin ekonomik, askeri ve diğer alanlardaki gücü ortada iken, bu konuda davranmak zorundayız .. Daha çok olabilirecek yolumuz varken iç politikada enerji kaybediyoruz.Vizyonsuzluğumuzla ödediklerimiz. 5 milyon Suriyeliyi aldık ama ABD'nin bölgeye yerleşti.Genel bölgeye yerleşti Bölgeye yerleşirken başımıza PYD belasını sardı, Rusya'ya doğru itildik. Kurban gittiğimizde ortada nasıl bir ferasetsizliğe. Birimizi bunun hesabını vermesi gerekiyor. "

Çavuşoğlu: S-400'ler konusunda geri adım atmayacağız

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HALİL TÜRK15 Haziran 2019 21:17

    abd karşı çıkırıyor ise bu işe demekki doğru yoldayız.abd ülkemizdeki tüm pislikleri yapan ve yöneten ve şehitlerimizi yapandır.abd ve ab ile ülke düşmanlarımız korku sardı.daha da güçlü olacağız gelecekte.