E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMS: % 20 yükselir... BoFA: % 20 düşer---

MS: % 20 yükselir... BoFA: % 20 düşer

MS: % 20 yükselir... BoFA: % 20 düşer
01 Mayıs 2014 - 15:26 borsagundem.com

MS analisti Adam Parker ile BoFA analisti Stephen Suttmeier karşı karşıya geldi

Morgan Stanley’ın ABD hisseleri başstratejisti Adam Parker S&P 500’ün yılı 2,014 gibi parlak bir seviyede bitirebileceği öngörüsünü daha ileri bir noktaya taşıyarak “Endeks yılı bundan çok daha başarılı seviyede tamamlayabilir,” dedi.
Parker, "Eğer insanları büyümenin gelişeceği konusunda daha iyimser hale getirebilirsek yukarı yönlü hareket buradan itibaren yüzde 20’yi bulabilir,” diye konuştu
Wall Street’in en boğacı hedeflerinden biri olarak kabul edilen 2,014 seviyesinin sadece yüzde 7 yukarı yönlü hareket içerdiğini belirten Parker, “İki önemli unsur var. Biri Fed’in daha uyumlu olacağı. Diğeri ise ABD’de gelir büyümesi ve ekonominin gelişeceği. Bu bileşim hisseler için gayet olumlu. Buradan itibaren yıl sonuna kadar yüzde 7’lik yükselişin çok abartılı olmadığnı düşünüyorum,” dedi.
Bank of America Merrill Lynch’in teknik araştırma analisti Stephen Suttmeier ise yatırımcıların hem “Mayısta Sat” geleneği hem de başkanlıkta yarı dönem yılı gibi etkenlerin piyasaları bir düzeltme için uygun hale getirdiği endişelerini besleyen tahminlerde bulundu.
Suttmeier, hisse piyasasında beşte bir değer kaybına neden olacak daha kapsamlı bir gerilemenin ekim alından önce gerçekleşmesi ihtimalinin yüzde 23’ten fazla olduğunu söyledi.
Suttmeier, notunda “Başkanlıkta orta dönem, ocak-ağustos arasında, özellikle mart-ağustos ve nisan-eylül dönemlerinde yüzde 20’lik bir gerileme konusunda ortalamanın üzerinde bir risk taşıyor. Yüzde 20’lik gerileme riski eylül-aralık arasını kapsayan altı aylık dönemlerde hatırı sayılır biçimde azalıyor. Bu da hisselerin orta dönem yılında 3. çeyrek sonu ve 4. çeyrekte satın alınması gerektiği gerçeğini de destekliyor” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)